Na proleće novi hotel šeika Muhameda: Opština Raška izdala je sve potrebne papire. Princ Muhamed zida na lokaciji „Jugobanke” na Kopaoniku.

RAŠKA – Na elitnim kopaoničkim lokacijama, u srcu ovdašnjeg ski-centra, idućeg proleća trebalo bi da započne izgradnja novih hotela.

Između ostalih, turistička zdanja gradiće i šeik Muhamed bin Zajed. Investitorima je naloženo da počnu pripremne radove, spremne su sve dozvole, a glavni radovi bi mogli da otpočnu čim na proleće vremenske prilike to dozvole, rečeno je Novostima u Opštini Raška.

Izgradnja šeikovog hotela, koji će biti i njegov lični kutak na Kopaoniku, planirana je na lokaciji gde se nalazio srušeni hotel „Jugobanka“, na više nivoa gradiće se oko 100 luksuznih apartmana i niz pratećih objekata ukupne površine oko 10.000 kvadrata.

Firma šeika Muhameda – „Mubadala“ zainteresovana je za ulaganja u ski-staze i žičare, ali i u izgradnju većeg hotelskog kompleksa, jedna od lokacija koja će joj biti ponuđena je kompleks na kome se nalazio tokom NATO bombardovanja srušeni hotel „Bačište“.

Dolazak šeika Muhameda za Kopaonik ima izuzetan značaj, posebno za imidž ovdašnjeg ski-centra, koji je svojevremeno projektovan da bude – svetski. Očekuje se da će šeik privući nove poznate investitore, ali i puno skijaša na Kopaonik. Početak radova na još pet novih hotela od izuzetnog je značaja i za Opštinu Raška, koja očekuje da će se, po osnovu raznih taksi u njen budžet iduće godine sliti oko 200.000 miliona dinara.

Šeik oduševljen

Muhamed je prošle zime boravio na Kopaoniku, gde je uživao u lepotama ove planine, a sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem posetio je i restoran „Čajetinska česma“, gde je imao priliku da proba kulinarske specijalitete ovoga kraja i razgovara sa lokalnim stanovništvom i ugostiteljima. Šeik nije krio oduševljenje lepotom Kopaonika i gostoprimstvom domaćina.

Izvor: Kurir