Najuspešnija sezona od kad postoji JP “Skijališta Srbije” Kalendarski zima se bliži kraju. U planinskim centrima, koji predstavljaju najveće potencijale Srbije kada je turizam u pitanju, sumiraju se poslovni rezultati. Na Kopaoniku već sada mogu se pohvaliti sezonom koja je najuspešnija od osnivanja ski-centra.

Najuspešnija sezona od kad postoji JP "Skijališta Srbije" Kalendarski zima se bliži kraju. U planinskim centrima, koji predstavljaju najveće potencijale
Mart je mesec kada na Kopaonik dolaze oni koji zaista uživaju u skijanju. Kao iskusni skijaši i dobri poznavaoci planine znaju šta mogu da očekuju: manje gužve, dobro pripremljene staze, ponekad ćudljive vremenske prilike, ali i dovoljno snega što je njima i najbitnije.
Sezona na Kopaoniku počela je 1. decembra. Zahvaljujući prirodnom snegu, ali i sistemu za veštačko osnežavanje, kojim je pokriveno više od 90 procenata staza, u ovom zimskom turističkom centru nije bilo dana bez skijanja. Rekordna posećenost zabeležena je 16. februara kada je skijalo 10.000 ljudi, dok je prošle nedelje ostvarena je i petomilionita vožnja žičarom. Ova zima ostaće zabeležena po izuzetnim poslovnim rezultatima.

“Prezadovoljni smo dosadašnjom sezonom i ona će svakako biti najuspešnija od kad postoji JP “Skijališta Srbije”. Mi smo prihode podigli za 40 procenata, broj skijaša je veći za 25 odsto, a za 38 odsto smo podigli broj prodatih ski karata”, kaže Dejan Ćika, direktor JP “Skijališta Srbije”.

Ovakav uspeh rezultat je dobre i objedinjene ponude hotelijera i Skijališta. Takozvani Muzički top vikendi i nastupi muzičkih zvezda iz Srbije i regiona po pristupačnim cenama za mlade, u kombinaciji sa skijanjem, pokazali su se kao dobitna kombinacija zahvaljujući kojoj je posećenost ujednačena tokom cele sezone.

Ukoliko je suditi po vremenu, snegu koji je pada proteklih dana i koga trenutno na ovoj planini ima 65 centimetara biće oboreni još neki rekordi, jer će sada je, sasvim sigurno, na Kopaoniku biti i dobrog prolećnog skijanja.

Izvor: RTS

 

Kamere uživo

Kopaonik zimi

Carving tehnika

Ski renta

Ski škole