Još jednom je Kopaonik pokazao zašto je najprivlačniji za ljubitelje zimskih sportova postavivši novi rekord. Preko 62 km staza za alpsko i nordijsko skijanje pružaju svima retko lepo uživanje u zimskim sportovima.

Tokom praznika i početkom 2020 godine Kopaonik je zabeležio rekordni broj skijaša na stazama. Tražio se i krevet više u apartmanskom i hotelskom smeštaju. Kako saznajemo od Darka Jovanovića (rukovodilac ski centra Kopaonik), 8500 skijaša bilo je na stazama Kopa u vreme praznika.

Novi rekord Kopaonika - HopNaKop Kopaonik

Pored naših gostiju iz Srbije sve više turista dolazi iz zemalja regiona (Rumunija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Mađarska i Crna Gora). Pored njih prednjače i gosti iz Rusije i sve više turista iz Kine.

JP Skijališta Srbije su ove godine rešila dugogodišnji problem sa parkig mestima na Kopu. U samom centru Kopaonika sagrađena je garaža sa 309 parking mesta (sa mestima za invalide, uslužnom perionicom i punjačem za elektro automobile).

Novi rekord Kopaonika - HopNaKop Kopaonik

Zahvaljujući naporima JP Skijališta Srbije i veštačkom snegu koji se pravi kad god se stvore uslovi za formiranje veštačkog snežnog pokrivača ski sezona na Kopu ne zavisi više toliko od prirodnih padavina. Skoro sve najveće i glavne staze su pokrivene sistemima za veštačko osnežavanje. Pokrivene staze Karaman A i B, Pančićev vrh, Duboka 1 i 2, Sunčana dolina, Malo jezero, Krst, Krčmar, Kneževske bare, Mali Karaman, Marine vode, Karaman, Gobelja i pripadajući ski putevi.

Kopaonik je još jednom pokazao zašto je najbolji ski centar u ovom delu evrope. Pored vrhunskog smeštaja, dobrog provoda i prvenstveno lepo uređenih staza Kop dokazuje zašto je nejbolji. O tome ne pričaju samo turisti iz Srbije već i turisti iz regiona pa i sveta. O potencijalu i lepotama Kopaonika govorio je i pre 3 godine Bugarski Ambasador u Crnoj Gori  za naš sajt HopNaKop.rs.