Oboreni rekordi u martu mesecu: Mart mesec oborio je rekorde kako u posećenosti, tako i u poslovnim rezultatima. Tokom trećeg meseca 2016. godine ostvaren je promet od oko 160 miliona dinara što je za 20 posto više u odnosu na mart mesec 2015. godine. Izuzetno povoljni uslovi, duži, sunčani dani i velika količina snega doprineli su tome da svakog vikenda ski centar Kopaonik u proseku broji po 15 hiljada skijaša.  Iz meseca u mesec poslovni rezultati preduzeća prevazilaze prethodnu sezonu koja je bila ubedljivo najbolja. Sa veoma uspešnim poslovanjem, u poslednje tri godine se prihodi preduzeća povećavaju se za oko 25 posto.

tur-skijanje_620x0

Od početka skijaške sezone, koja je na Kopaoniku počela krajem novembra, do danas prodato je više od 145 hiljada ski karata, a ostvareno je više od 4 miliona vožnji žičarom.

Trenutno je u ski centru Kopaonik otvoreno 15 staza i radi 11 žičara,  a od 25. marta počeo je niži cenovni period za postsezonu, pa skijaši i borderi  mogu da iskoriste niže cene ski karata i da uživaju na kvalitetno pripremljenim stazama i dovoljnoj količini snega.

Kako se sve više skijaša i bordera se odlučuje da skija aprilu, kada ima više sunčanih dana, koji su u ovom periodu duži, a velika količina snega dodatno čini uslove odličnim za zimske sportove, Kopaonik spremno očekuje još više gostiju na planini.