Održan seminar skijanja Gorske službe spasavanja: Seminar je počeo u nedelju, 18. decembra, predavanjem o skijaškoj opremi. Trajao je do subote, 24. decembra, kada su učesnici na polaganju pokazali sve što su naučili.

Održan seminar skijanja Gorske službe spasavanja: Seminar je počeo u nedelju, 18. decembra, predavanjem o skijaškoj opremi, i trajao je do subote, 24.
Spasioci, saradnici i polaznici GSS-a su u prilici da kroz celodnevni rad na stazama Kopaonika. Pod budnim okom iskusnog tima instruktora skijanja, članova GSS-a, nauče i usavrše tehniku skijanja, steknu sigurnost na stazama, ali i upoznaju ovu planinu, staze u skijaškom centru i prate rad spasilaca na terenu. Na seminaru su polaznici imali priliku i da čuju savete od gostujućeg predavača, demonstratora Matica Jeraše.

Veliki doprinos je seminaru dalo i Skijalište Srbije koje je obezbedilo besplatne ski-paseve za polaznike kursa. JP Skijališta Srbije je tako pomoglo Gorskoj službi spasavanja u održavanju ski obuke.

U izvođenju obuke, kao i prethodnih godina, koristi se i video materijal, sniman u toku rada, koji se u večernjim satima analizira u sklopu priprema za rad narednog dana. Na seminaru je učestvovalo 35 spasilaca.

Izvor: GSS