Dosadašnji predsednik Skijaškog saveza Srbije Vladeta Radivojević reizabran je na tu funkciju, pa će s svojim timom i u naredne četiri godine nastaviti da vodi brigu o srpskom skijanju.

Foto: Alo! / M. Metlaš

On je na svečanoj skupštini SSS-a pobedio protivkandidata profesora Predraga Blagojevića i tako postao prvi predsednik u istoriji ove organizacije koji će u dva mandata obavljati predsedničku ulogu. Na Skupštini je u opticaju bilo 46 glasova, do kojih je Radivojević dobio 31, a Blagojević 15.

– Velika je čast biti prvi reizabrani predsednik Skijaškog saveza Srbije. Ali to ne samo da predstavlja veliku čast, već i obavezu za sve nas. Godina iza nas je najbolja u istoriji, ali mi ne želimo tu da se zaustavljamo. Cilj nam je da nastavimo s razvojem srpskog skijanja i unapređivanjem uslova – kaže Radivojević i dodaje:

– Želja nam je da omasovimo ovaj sport, osnujemo i podignemo što više klubova, jer iz kvantiteta sigurno dolazi kvalitet. Takođe, plan nam je da na svakoj planini osnujemo trenažni centar i da svako dete koje dođe na sneg može da se bavi skijanjem.

 

Priznanja najboljima

Pre radnog dela Skupštine, na kojem se birao predsednik Skijaškog saveza, bio je upriličen svečani deo ovog skupa, na kojem su dodeljene nagrade najboljim pojedincima i klubovima u alpskom i nordijskom skijanju, ali i snoubordu. Priznanja su dodeljivana u svim uzrasnim kategorijama, a najuspešniji klub je Niš, dok su najbolji seniori Petra Veljković i Strahinja Stanišić.

Foto: Alo! / M. Metlaš