Opet radi Bela reka. Sneg na Kopaoniku, kojeg ove godine ima u izobilju, omogućio nam je  da staze koje veoma retko rade zbog manjka snega ove godine rade punim kapacitetom. Jedna od tih staza je i Bela reka 1 i 2.

Bela reka 2: Spada u veoma teške staze i preporučuje se isključivo dobrim skijašima. Skijanje ovom stazom predstavlja nezaboravan užitak, kako zbog same staze, tako i zbog predivnog pogleda na južnu Srbiju. Bela reka II se nastavlja na Belu Reku I kojom se stiže do samog Brzeća. Ukupna dužina obe staze je preko 3,5 km, a visinska razlika je skoro 900 m. Sa vrha se spuštaju tri prečice: jedna prema dnu Gvozdca, druga prema dnu Kneževskih bara i treća koja ide prema vrhu Struga. Do staze se stiže sa vrha Mali karaman grebenom preko vrha Ledenice.

Bela reka 1:  Spada u lake staze i praktično predstavlja pravi odmor posle naporne Bele reke II. Polazi iz samog naselja u Brzeću, a izlazi na mestu Kamarište gde se spaja sa žičarama Bela reka II i Struga. Interesantno je da ova žica jedina ima pad na svojoj trasi pa je jedno iskustvo više voziti se njome. Zbog svoje male nadmorske visine osudjena je na mali broj skijaških dana pa često služi samo za izvlačenje skijaša do ostatka ski centra. Do staze se dolazi direktno iz hotela u Brzeću i kao logičan nastavak na staze Struga i Bela reka II.

Galerija slika 14.02.2015