sss_640x480Organizacija Evropa kupa rezultat vrednog rada i dobre saradnje: Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić prisustvovao je danas, po prvi put, petoj sednici Izvršnog odbora Skijaškog saveza Srbije posvećenoj daljim aktivnostima na razvoju skijaškog sporta, kroz saradnju dve institucije. Na početku sednice, Ljevnaić se zahvalio predsedniku Saveza Vladeti Radivojeviću na pozivu, istakavši da Skijališta Srbije i nacionalni skijaški savez imaju dobru saradnju.

“Upravo zbog povezanosti i dobre komunikacije, možemo da se pohvalimo i prvim uspesima, a to su dobijanje organizacije Evropa kupa u snoubord disciplinama i apliciranje za organizaciju Evropa kupa u skijanju za žene na Kopaoniku”, naglasio je v.d. direktora Skijališta Srbije i dodao da je to samo početak promocije skijaškog sporta i Srbije kao skijaške destinacije, a glavni cilj je dobijanje organizacije Svetskog kupa.

Govoreći o planovima za naredni period, Dejan Ljevanić se osvrnuo na inicijativu Skijališta Srbije o pomeranju zimskog raspusta koja već godinama čeka nekog ko će prepoznati njenu važnost. „Predlog za pomeranje školskog raspusta je veoma dobar, jer se takva praksa zemalja koje od turizma ubiraju ogromne prihode pokazala kao veoma uspešna. Takav model Srbija bi mogla da preuzme i da, pored finansijskog razloga, bitnog za državu, pospeši želju za sportom kod omladine. „Skijališta Srbije” rade na afirmaciji zimskih sportova, pokušavajući da povećaju broj ne samo profesionalnih, nego i rekreativnih skijaša i bordera”, objasnio je Ljevnaić.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije predložio je članovima Izvršnog odbora Skijaškog saveza Srbije da se ove zime dve trke organizuju u ski centru Brezovica, kako bi se radilo na promociji i afirmaciji ovog skijaškog centra.

Izvor: Skijališta Srbije