Peti i poslednji Top ski vikend u četvrtak: U četvrtak, 7. aprila u ski centru Kopaonik počinje peti i poslednji Top ski vikend za ovu sezonu. Iako je proleće uveliko počelo, na planini snega ima dovoljno za skijaške sportove, pa ljubitelje ovih aktivnosti očekje popust od 20 posto na ski karte za vikend.  Svi koji se odluče da provedu produženi vikend mogu da iskoriste popuste na trodnevne i četvorodnevne ski karte. Duži, sunčaniji dani i odlično pripremljene staze proteklog vikenda privukle su veliki broj skijaša, pa se trend rasta posećenosti i u prolećnim danima na Kopaoniku nastavlja.

skifahren-familie_0

Petak, subotu i nedelju su skijaši i borderi iskoristili u punom kapacitetu, s obzirom da je na stazama bilo oko 10 hiljada skijaša. Za naredni vikend se očekuje još veća poseta, jer popust na trodnevne i četvorodnevne karte počinje od 7. do 10. aprila.

Ski sezona na Kopaoniku traje više od 125 dana, a skijaši i borderi bez prekida uživaju na odlično pripremljenim stazama od početka skijaše sezone. Za četiri meseca u ski centru Kopaonik ostvaren je veći promet za 18 posto u odnosu na isti period prethodne godine, što predstavlja najbolji poslovni rezultat do sada. Samo u martu 2016. godine ostvaren je promet od oko 160 miliona dinara što je za 20 posto više u odnosu na mart mesec 2015. godine. Od početka skijaške sezone, koja je na Kopaoniku počela krajem novembra, do danas prodato je više od 145 hiljada ski karata, a ostvareno je više od 4.5 miliona vožnji žičarom.

Skijašima i borderima je na raspolaganju 11 žičara i 15 staza na kojima ima 30 centimetara utabanog snega.