Trenutno vreme - 28.10.2020 u 19h
Vedro
Pravac vetra: -
Brzina vetra: - m/s
Vlažnost: 100 %
Temperatura: 3 °C
Visina snega: ~
Pritisak: 828.0 hPa

Izvor: RHMZ Srbije
25.05.2014

Počele pripreme za izgradnju novih žičara na Kopaoniku

Vest koja će svakako obradovati sve zaljubljenike u skijanje i bord je da su u ski centru Kopaonik počele pripremne radnje za izgradnjuPočele pripreme za izgradnju novih žičara na Kopaoniku: Vest koja će svakako obradovati sve zaljubljenike u skijanje i bord je da su u ski centru Kopaonik počele pripremne radnje za izgradnju dve nove šestosedne žičare. Ove najmodernije žičare sa haubama i grejačima biće postavljenje na najaktraktivnijim lokacijama, Krčmar i Gvozdac.
U okviru pripremnih radova nastavljena je demontaža stare žičare Krčmar. Prošle godine demontirani su stubovi i okretna stanica, a ovih dana privodi se kraju uklanjanje pogonske stanice.

U toku je priprema za početak same izgradnje novih žičara, što podrazumeva dolazak mašina za kopanje temelja za stubove. U narednoj fazi, planirana je popravka lokalnih puteva, koji će se koristiti za kretanje mehanizacije po terenu.

Pripremni radovi za izgradnju šestosedne žičare na lokaciji Gvozdac planirani su za početak sledeće sedmice.

ischgl-orange-weather-bubble

Izgradnja ove dve žičare jedan je od najvažnijih projekata za Kopaonik, a modernizacijom skijaške infrastrukture na najatraktivnijim stazama u ski centru, skijašima i borderima omogućava veći komfor i dodatno uživanje u omiljenim sportskim aktivnostima.

smallgvozdacmapav51200x2

Komentari

comments powered by Disqus