Poljaci napravili jedan od najlepših videa koji smo videli o Srbiji: Poljski par Malvina i Mihael Kolatek su avanturisti koji godinama obilaze svet i prave video-snimke i fotografije koje oduzimaju dah. Videli su 37 prizora Srbije na sajtu „Bazfid“ i odlučili da naša zemlja njihova sledeća destinacija.

Oni su u Srbiji proveli dve nedelje, obilazeći Golubac, Đerdap, Đavolju varoš, Kopaonik i mnoga druga mesta po zemlji. Prizori koje su zabeležili će naterati svakoga da se zapita da li je moguće da nam je takva lepota ispred nosa sve vreme, a da toga nismo svesni.

Screen-Shot-2016-08-10-at-04.30.24-po-podne-1024x576

 

Njih su oduševile prirodne lepote Srbije, ali kažu da im je nešto sasvim drugo najveći poklon koji su dobili.

– Tih 14 dana koje smo proveli u Srbiji, kao da smo bili u drugom svetu. U svetu u kojem su glavne uloge tumačili ljudi koje smo upoznavali na svakom koraku dok smo radili na videu. Onu su nam dali nešto zaista dragoceno, pravi poklon – dozu iskrene, prave emocije – priznaju da su bili iznenađeni.

Još jači utisak na Malvinu i Mihaela je ostavilo baš ono što mi sami najviše zanemarujemo – srpski duh.

160607_MKMR_JUN_Baner_1140x150

– Otvorili su nam svoja topla srca, ne očekujući ništa zauzvrat. Jedna stvar je sigurna kad je ova zemlja u pitanju – ne možete da poreknete koliko je Srbija autentična. I nadamo se da će tako i ostati koliko god je to moguće – rekli su o ljudima koje su sretali širom naše zemlje.

Malvina i Mihael su ne samo snimili jedan od najlepših videa koji smo videli o Srbiji, već su i našu zemlju opisali onako kako niko do sada nije. Za njih je Srbija – zemlja obojena životom.

Pogledajte kako su oni videli našu zemlju!

SERBIA – LAND COLOURED WITH LIFE from Happiness Mode on Vimeo.