Porodilištu u Valjevu uručen aparat za skrining sluha kod novorođenčadi: Drugi skrining aparat za otkrivanje oštećenja sluha kod novorođenčadi u okviru nove akcije “Blic fondacije” – „Srce za decu“, uručen je danas porodilištu valjevske bolnice. Pomoć u prikupljanju novca za ovaj važan dijagnostički aparat, obezbedili su JP „Skijališta Srbije“ i kompanija “Ringier Axel Springer”.

1

“Od svog nastanka, pre više od tri godine, “Blic fondacija” je usmerena ka deci i poboljšanju njihovog života, bez obzira da li se radilo o materijalnoj, egzistencionalnoj ili zdravstvenoj potrebi. Pokrenuli smo akciju „Srce za decu“, koja je usmerena ka svim porodilištima u Srbiji u cilju rešavanja problema koji postoji, a to je nedostatak skrining procedure i pregleda sluha za svako novorođenče u našim porodilištima“, rekla je upraviteljka “Blic fondacije” i generalna direktorka “Ringier Axel Springer” za Srbiju Jelena Drakulić Petrović.

JP „Skijališta Srbije“, kako je kazao direktor Dejan Ljevnajić, ponosna su što učestvuju u akciji nabavke još jednog aparata za skrining sluha kod beba.

“Smatram da je naša dužnost da pružimo doprinos zajednici i zato učestvujemo u svim društveno-odgovornim i humanitarnim akcijama”, rekao je Ljevnajić uručujući poklon dr Mariji Mladenović, šefu odseka neonatologije Opšte bolnice u Valjevu i dodao: “Humanitarnom ski-trkom na Kopaoniku uspeli smo da prikupimo novac kako bi i porodilište u Valjevu dobilo aparat.

2

Prvi aparat u akciji „Srce za decu“, “Blic fondacija” je uručila porodilištu Kliničkog centra u Nišu.

“Blic fondacija” je pokrenula veliku humanitarnu akciju da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za skrining sluha kod novorođenčadi. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner je RTS.

Aparate za skrining sluha poseduju svega tri-četiri porodilišta od ukupno 56, koliko ih ima u Srbiji. Zbog nedostatka tih uređaja, oštećenje sluha kod dece se kasno otkrije, a posledice toga mogu da budu znatno veće nego kad bi se gluvoća otkrila odmah po rođenju. Pomozimo da svako dete može da čuje muziku, da peva, da se glasno raduje! Od 4. marta do 30. aprila ove godine, sav prihod od našeg humanitarnog broja 2552 i sve uplate na tekuće račune “Blic fondacije” biće iskorišćeni za kupovinu aparata za skrining sluha kod beba. Pomozimo da naša deca budu zdrava

4

Izvor: SkijalistaSrbije.rs