Kopaonik, najviša planina Srbije, ne samo da je izuzetno popularna turistička, naročito zimska destinacija za skijanje, već predstavlja i mnogo više od planine! Uslužni i ugostiteljski objekti koji su smešteni na ovoj planini pružaju mogućnosti za mnoge druge aktivnosti i sadržaje, pa je tako Kopaonik odlična destinacija za aktivan odmor, spa užitak i mnogobrojne aktivnosti, ali i savršena destinacija za seminare!

Prednosti Kopaonika, savršene destinacije za seminare i kongresni turizam

Bilo da je reč o poslovnoj konferenciji, seminaru, ili nekoj drugoj vrsti poslovnog skupa ili edukacije – Kopaonik će ispuniti sva očekivanja. Navešćemo neke od prednosti Kopaonika kao savršene destinacije za seminare, pa možda baš ova planina bude Vaša sledeća destinacija za organizaciju ili učešće u nekom poslovnom seminaru ili konferenciji.

Zimovanje i seminar u jednom

Seminar na Kopaoniku koji se odvija tokom zime predstavlja odličan način da, dok u njemu učestvujete ili ga organizujete, u isto vreme i zimujete! Kopaonik je omiljena planina mnogih za zimovanje u Srbiji, a ako imate dovoljno sreće da u seminaru na Kopaoniku učestvujete ili ga organizujete tokom ovog perioda – spojićete lepo i korisno.

Organizacija seminara podrazumeva i osmišljavanje agende koja bi, kako biste iskoristili najbolje od Kopaonika, morala da ima veliku pauzu u toku dana. Tokom nje će učesnici seminara moći da biraju kako da provode sate, a većina njih će se sigurno oprobati u omiljenoj zimskoj rekreaciji na Kopu – skijanju. Uz dobro osmišljenu agendu, ovaj seminar biće i zimovanje!

Veliki izbor hotela sa konferencijskim salama

Retki su hoteli na Kopaoniku koji u svom sklopu nemaju i konferencijske sale pogodne za održavanje seminara. Na ovoj planini turizam se vrlo brzo razvio, pa samim tim u njemu postoje i mnogobrojni hoteli, a većina njih ima i prostore za konferencije i seminare.

Takođe, hoteli, odnosno kongresne sale Kopaonika, pružaju mogućnost za organizaciju manjih i skromnijih, ali i većih i luksuznijih seminara, pa ovako Kopaonik postaje pogodan za intimnije poslovne događaje, ali i one velike.

Odlična hrana i usluga

Jedan od atributa Kopaonika svakako je i hrana. Domaći specijaliteti i ukusne slane i slatke poslastice ono su čime se ova planina može pohvaliti. Od pršute, kao i drugih domaćih, suhomesnatih proizvoda, pa do ukusnih voćki koje su prirodno uzgajane na ovim predelima – Kopaonik ima sve, a retko šta prija na pauzi tokom seminara ili konferencije kao obilan, domaći, topli i okrepljujući planinski obrok. Upravo je ovo ono što vas na seminaru na Kopaoniku očekuje.

Kopaonik je poznat i po izuzetnim uslužnim i ugostiteljskim kapacitetima, pa su nasmejani i gostoljubivi domaćini i osoblje ono što ćete često viđati tokom seminara na Kopu, a izbor ugostiteljskih objekata (od kafića do etno kuća) je ogroman, pa Kopaonik pruža beskrajne mogućnosti za odlazak na kafu ili večeru u restoran sa ostalim učesnicima seminara tokom pauza ili večeri.

Čist vazduh, priroda i spa pogodnosti

Kopaonik, sem toga što je najveća planina Srbije, predstavlja i nacionalni park, a u boravku na njemu svi ljubitelji prirode će uživati. Priroda i čist vazduh Kopaonika odlično će poslužiti svim učesnicima seminara da tokom slobodnog vremena sate provedu uživajući u čarima prirode i čistog vazduha. Prirodna bogatstva Kopa najlepša su tokom sunčanih dana – leta i proleća, a mnogi tvrde da je jedino lepše od Kopaonika zimi – Kopaonik tokom ovih godišnjih doba, pa sa održavanjem seminara na Kopu ni tokom ovog perioda ne možete da pogrešite.

Sem toga, retko koji hotel na Kopu koji u svom sklopu ima konferencijski prostor nema bazen, ili barem saunu. Većina ovih hotela raspolaže spa pogodnostima, a svima će prijati ovakvo uživanje i odmor .

Uz sve atribute Kopaonika, ne čudi nas što su retki dani kada se na Kopaoniku ne organizuje barem jedan poslovni seminar ili konferencija. Iako su mogućnosti za lokaciju seminara na Kopu veliki – ukoliko ste u ulozi organizatora, potrudite se da smeštaj i salu ipak rezervišete barem 2 meseca ranije kako biste bili sigurni da ćete pronaći slobodno mesto na ovoj izuzetnoj planini.