Prikupljena sredstva za kupovinu jednog aprata za skrining sluha: Skijališta Srbije, Blic Fondacija i MK Mountain Resort organizovali su danas na Kopaoniku humanitarnu ski-trku sa koje je sav prihod namenjen za kupovinu aparata za skrining sluha kod novorođenčadi. U humanitarnoj ski-trci na stazi Karaman greben je učestvovalo 95 skijaša, a zajedno sa kompanijom Ringier Axel Springer prikupljena su sredstva za nabavku jednog aparata za skrinig sluha kod novorođenčadi.

20160309_161847_360x203Najbolje vreme je ostvario Dejan Lemić (27,59), drugo mesto je osvojio Aca Đorđević (27,65) a treće Ivica Blagojević (28,52).

„Skijališta Srbije su na ovaj način želela da daju doprinos akciji, kako bi se prikupila sredstva za nabavku aparata za skrinig sluha kod novorođenčadi. U trci je učestvovalo 95 takmičara, a prikupljena su sredstva za nabavku jednog aparata za skrinig sluha kod novorođenčadi”, izjavio je vd direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

On je pozvao sve kompanije da se priključe akciji i da daju doprinos i pomognu da se prikupe sredstva za nabavku aprata za 58 porodilišta u Srbiji.

U Srbiji se svake godine rodi 60.000 beba, a oko 300 se rodi sa oštećenim sluhom. Zbog nedostatka tih uređaja, oštećenje sluha kod dece se kasno otkrije i posledice budu znatno veće nego kada bi se gluvoća otkrila odmah po rođenju. “Blic fondacija” je 4. marta pokrenula akciju da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje oštećenja sluha kod beba. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner Radio-televizija Srbije.

“Veliki odziv na današnjoj humanitarnoj trci na Kopaoniku je još jedan dokaz da je Srbija zemlja humanih ljudi. Naša akcija je već naišla na izuzetna odjek i podršku, i ja sam sigurna da će “Blic fondacija” zahvaljujući ljudima velikog srca u narednih par meseci sva porodilišta u Srbiji opremiti aparatima za rani skrining sluha kod novorođenčadi”, kazala je upraviteljica “Blic fondacije” i generalna direktorka kompanije “Ringier Axsel Sprenger” Jelana Drakulić Petrović.

5608a528128e3110195aae090f232187