U Jošaničkoj banji podno Kopaonika, rekonstruisano banjsko kupatilo otvorio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

U Jošaničkoj banji podno Kopaonika, rekonstruisano banjsko kupatilo otvorio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić. Rasim Ljajić je naveo da je za ulag

Rasim Ljajić je naveo da je za ulaganje u Jošaničku banju zainteresovan jedan investitor i da su u toku pregovori o ulaganjima u hotel sa ciljem povećanja smeštajnih kapaciteta.

“Razgovarali smo sa jednim investitorom koji je zainteresovan da ulaže u Jošaničku banju. Dovešćemo ga početkom aprila da vidimo postoji li način da on uloži novac da se uredi i opremi hotel”, rekao je Ljajić.

Kako kaže, potencijal za razvoj turizma postoji, jer se na svega 24 kilometra od Jošaničke banje nalazi Kopaonik koji godišnje poseti 120.000 ljudi, te da je “greh” deo tih ljudi ne dovesti u Jošaničku banju.

 

Ministar je podsetio da banja može da napravi dobru turističku ponudu, jer ima pet termalnih izvora sa temperaturom na izvoru blizu 80 stepeni Celzijusa.

“Mi taj potencijal moramo da iskoristimo. Nadam se da će vrlo brzo biti rekonstruisano i staro kupatilo”, rekao je Ljajić i dodao da je ministarstvo turizma spremno da pomogne lokalnoj samoupravi.

 

“Nadam se da će banja biti novi centar zdravstvenog i rekreativnog turizma, ne samo u ovom delu Srbije već čitavo zemlji. Obično se u turizmu kaže da nije važno šta imate, već ono što imate da znate na najbolji način da iskoristite”, naglasio je Ljajić.