Rekordni prihodi na Kopaoniku: Ski centar Kopaonik je tokom ove sezone ostvario rekordan prihod od 565 miliona dinara, što je za 120 miliona više u odnosu na prethodnu sezonu u istom periodu, izjavio je Tanjugu v.d. direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

Kopaonik“Kopaonik svake godine beleži rast i mi kao preduzeće svake godine povećavamo prihode za oko 30 odsto. Ova godina je stvarno rekordna u svakom smislu, jer smo ostvarili najbolje prihode u istoriji ove planine”, istakao je Ljevnaić.

On je istakao da je Kopaonik postao moderan i evropski ski centar i da tome u prilog govori činjenica da će Kopaonik biti domaćin i evropskog kupa u snoubord disciplinama 7. i 8. marta, kao i da su dolazak potvrdile sve evropske reprezentacije.

“Ova sezona stvarno protiče odlično za naše preduzeće i to pokazuju i podaci da svaki dan na planini skija više od 5.000 skijaša, a ove godine smo za vreme Sretenjskih praznika oborili istorijski rekord za Kopaonik i tada je skijalo više od 9.200 skijaša”, naveo je Ljevnaić.

On je zahvalio svim ljubiteljima snežnih sportova na poverenju i poručio da je Kopaonik zaista postao evropski ski centar.

“Ove godine smo otvorili dva najmodernija šestoseda na stazama Krčmar i Gvozdac, to su šestosedne žičare sa haubama i grejačima koje skijaši izuzetno vole. Takođe, staza Gvozdac je produžena za 400 metara, a ski lift Malo jezero smo produžili kako bi skijaši lakše došli do Sunčane doline i postavili smo novu pokretnu traku na Jarmu kako bi skijaši lakše došli do Gobelje”, rekao je Ljevnaić.

On je kazao da će Skijališta Srbije nastaviti da realizuju nove investicije i naveo da će se trenutno raditi na novom projektu gradnje gondole od Brzeća, kao i povezivanju i vikend naselja sa ski centrom.

“Sada smo u fazi pripreme i izrade planske dokumentacije i očekujemo da će se i ti projekti ubrzo realizovati na planini”, dodao je Ljevnaić.

Na Koponiku je danas počeo tradicionalni biznis forum, a Ljevnaić kaže da je taj forum sve posećeniji.

“Ove godine je jedna od tema i reforma javnih preduzeća, tako da očekujemo dobre savete od najboljih stručnjaka”, dodao je v.d. direktor Skijališta Srbije.

nja.