Sibirski vazduh stigao je u Srbiju, na Kopaoniku je danas najhladnije,  trenutna temperatura je –15 °C,  vetar duva brzinom od 10 m/s, što još više povećava osećaj hladnoće.

Sibirski talas doneo na Kopaonik dobar minus i jak vetar

 

Trenutne snežne padavine na Kopaoniku, stižu nam sa juga i uglavnom su slabog intenziteta. Najkonkretnije snežne padavine očekuju se kasno poslepodne, uveče, i tokom noći ka utorku. Tada će se akumulirati i najviše snežnog pokrivača. Često će biti umerenog, a povremeno i jakog intenziteta snega. Biće to prava zimska idila za sve ljubitelje snega.

Tokom utorka takođe se očekuju snežne padavine, ali će negde od sredine padavina sneg postepeno slabiti, a u utorak tokom večeri treba očekivati i potpuni prestanak padavina. Sibirska zima u najboljem slučaju može doneti Kopaoniku do 35 cm novog snega.

Pojačan istočni i severoistočni vetar koji duva tokom većeg dela dana dodatno pojačava subjektivni osećaj hladnoće, a moguća je i pojava snežnih smetova odnosno snežnih nanosa na otvorenom putu – usled pojačanog vetra, obzirom da je temperatura u dubokom minusu i sneg je suv.

Svi putevi prema Kopaoniku su prohodni iz svih pravaca.

Upotreba zimske opreme je obavezna
Teretni saobraćaj preko ove planine je strogo zabranjen. Svim vozačima koji putuju prema Kopaoniku savetuje se oprez zbog mogućeg snega na kolovozu.

Vaš HopNaKop

Kopaonik smeštaj

Vremenska prognoza

Dnevni Ski Info