Ski centri u Srbiji rade punim kapacitetom: I pored neobično toplog vremena za ovo doba godine, ski centri u Srbiji rade punim kapacitetom i bez problema. Odlično urađena priprema staza mešavinom prirodnog i veštačkog snega doprinela je da se kvalitet podloge održava i ne menja uprkos temperaturama u plusu.

Kopaonik 28-01-2016 (5)Zahvaljujući velikom minusu i neprekidnom radu sistema za veštačko osnežavanje, skijanje je na Kopaoniku počelo 30. novembra. Kao i prethodnih godina, ovaj ski centar je zahvaljujući stručnosti i višegodišnjem iskustvu prvi započeo sezonu skijanja u ovom delu Evrope.

Pojedini ski centri u regionu nisu te sreće, pa rade smanjenim kapacitetom. Nedostatak prirodnog snega i visoke temperature prouzrokovale su delimično zatvaranje staza u skijalištima u regionu.

Nasuprot tome, ski centri Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru rade punim kapacitetima. Na Kopaoniku rade 24 žičare i 35 staza na kojima ima 45 centimetara utabanog snega. Na Staroj planini su u funkciji sve žičare i staze na kojima ima 35 centimetara utabanog snega. Tornik na Zlatiboru odoleva toplom vremenu, pa na stazama ima 20 centimetara utabanog snega, a rade sve ski instalacije.

Od vikenda počinje drugi deo školskog raspusta, a svi ljubitelji skijanja i snouborda mogu da budu bez brige i da se upute na neku od domaćih planina. Skijaši sa Jahorine ili iz Slovenije koji imaju sezonski ski pas za ova skijališta, mogu da iskoriste mogućnost i da uživaju na skijanju u nekom od srpskih skijališta.

Izvor: JP Skijališta Srbije