belareka2_mBela Reka 2: Spada u veoma teške staze i preporučuje se isključivo dobrim skijašima ne toliko zbog svoje težine već zbog neuredjenosti. Zbog svog položaja, a posebno zbog nesredjenosti odnosno neočišćenosti same trase staze osudjena je na veoma mali broj skijaških dana. Čak i kad ima izobilje snega tabači koji nisu predvidjeni za ovakvu vrstu staze i nestručnosti u njihovom upravljanju uspevaju samo da izabce kamenje sa dna staze. Staza je u gornjem delu veoma široka i predivna za skijanje medjutim problem dolazi u delu zvanom levak koji je prepun kamenja i koji od samog početka nije dobro razminiran tako da je taj deo staze teško proći sve do mesta zvano Kamarište gde se Bela reka II sapaja sa Belom rekom I i Strugom. Ograde koja štiti izletanje sa najstmijih delova staze nema, ostali su samo zardjali stubovi tako da se ne zna šta predstavlja veću opasnost oni ili sama provalija. Žica je poseba priča i njoj takodje potreban remont u najskorijem periodu.

I povrh svega toga skijanje ovom stazom predstavlja nezaboravan užitak kako zbog same staze tako i zbog predivnog pogleda na južnu Srbiju. Bela reka II se nastavlja na Belu Reku I kojom se stiže do samog Brzeća. Ukupna dužina obe staze prelazi 3.5km, a visinska razlika je skoro 900m.
Sa vrha se spuštaju tri prečice, jedna prema dnu Gvozdca, druga prema dnu Kneževskih bara, a treća koja nikada nije bila u funkciji ide prema vrhu Struga.

Do staze se stiže sa vrha Mali karaman grebenom preko vrha Ledenice gde ima sitnih padova i uzbrdica tako da je potrebno u proseku 15tak minuta hoda na skijama. Ukoliko Ledenice rade što je veoma redak slučaj do vrha se stiže upola kraće. Nekada je izmedju vrha Bele reke II i Ledenica, na mestu gde postoji mali uspon, postojao baby ski lift koji je pomagao da se lakše stigne do Belih reka.

Tip žičare dvosed
Vrsta staze crna-teška
Dužina 1250m
Visinska razlika 521m
Vreme vožnje 8.5 min