karamangreben_mKaraman Greben: Staza spada u izuzetno lake i pogodna je za početnike i prve skijaške korake na snegu. Odmah treba napomenuti da većina ski škola ovde obučava svoje polaznike pa treba biti jako oprezan i uvidjavan prema novajlijama na snegu.

Žičara polazi sa centralne zaravni ispred većine hotela, a izlazi na vrh Karaman Greben. Čine je dve staze. Desna je nešto blaža na čijoj sredini se susreću dolazna odnosno odlazna prečica za stazu Mali Karaman dok nešto niže gde se spajaju obe staze nalazi se kafić NiN u kome se možete odmoriti uz muziku i piće. Leva staza je kraća i nešto strmija. Odmah na njenom početku sa leve strane nalazi se kafić Vučija staza, a 50m ispod njega prečica koja vodi na levo ka Pajinom preslu odnosno Dubokoj I ili Mašincu. Na mestu gde se spajaju leva i desna staza dolazi još jedna prečica sa Pajinog presla, preseca stazu i nastavlja prema Malom Karamanu ali je unapredjenjem centra izgubila smisao.

Preko puta izlazne stanice Karaman grebena je i izalzna stanica Duboke II. Ako krenete prema njoj, ostavljajući je desno od sebe stićiće te do tanjira Kneževske Bare.

Do staze se stiže sa centralne zaravni ispred hotela Grand , izlaskom sa Duboke II i već pomenutom prečicom sa Malog Karamana.

Tip žičare: Šestosed Doppelmayr
Vrsta staze: plava – laka
Dužina: 1440m
Visinska razlika: 165m
Vreme vožnje: 5 min