Skijaška sezona ove godine na Kopaoniku, zvanično počinje 13. decembra i biće otvorena već tradicionalnom manifestacijom “Ski opening” (13. – 16. decembar 2018).

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika je u jutarnjem programu RTS-a najavio termine Ski openinga za ovu godinu. Predviđen termin Ski openinga za Staru planinu je od 6. do 9. decembra, za Kopaonik od 13. do 16. decembra a za Tornik na Zlatiboru, predviđen termin Ski openinga je od 20. do 23. decembra.

U dane Ski openinga Skijališta Srbije daju popust od 30% na Ski pass

Kao jednu od novina, direktor Dejan Ćika je naveo, da skijaše i bordere ove godine na Kopaoniku dočekuje potpuno nova staza na Gvozdcu u dužini od 2 km. Noćno skijanje se prošle sezone pokazalo kao veoma dobro i zato su Skijališta Srbije pored već osvetljene staze na Karaman grebenu, ove godine osvetlili i stazu na Pančiću. Taxi tabač je još jedna novina u nizu koja će dočekati goste ove sezone na Kopaoniku.

Iz Skijališta Srbije saznajemo da skijanje na Kopaoniku može da počne i ranije, tačnije početkom decembra, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.