Skijališta Srbije raspisala su javnu nabavku br.15/18 u kojoj traže najboljeg ponuđača za izgradnju veštačke ski staze na Kopaoniku. Planirano je postavljanje veštačke staze ukupne površine od 10.000m2, na mestu postojeće staze Krst 3a.

Skijališta Srbije, raspisala su javnu nabavku br.15/18, u kojoj traže najboljeg ponuđača za izgradnju veštačke ski staze na Kopaoniku, Planirano je postavljanje veštačke staze, ukupne površine od 10.000m2, na mestu postojeće staze Krst 3a, JP „Skijališta Srbije“ u sklopu svojih redovnih aktivnosti, u 2018. godini pristupa, Skijališta Srbije grade veštačku ski stazu na Kopaoniku, HopNaKop, Kopaonik,

JP „Skijališta Srbije“ u sklopu svojih redovnih aktivnosti u 2018. godini pristupa realizaciji poboljšanja, proširenja i povećanja kapaciteta na skijalištima u Srbiji a u funkciji što većeg omasovljavanja skijaškog turizma i stavljanja skijaških centara Srbije na mapu ski centara Evrope.Ski centar Kopaonik, kao i sam turistički centar, poslednjih godina širi svoje kapacitete, pa je samim tim i broj posetilaca značajno povećan. Projekat je značajan za razvoj planinskog turizma u Srbiji.

Dalje ulaganje u Ski centar Kopaonik i u navedenu veštačku stazu je u cilju unapređenja ponude i podizanja tržišne konkurentnosti, privlačenja većeg broja turista iz zemlje i inostranstva i doprineće i međunarodnoj afirmaciji Republike Srbije.

Veštačke staze namenjene skijašima pružaju mogućnost skijanje tokom cele godine, simulirajući prirodne uslove snega. Potrebno je da staza svojim dizajnom čestica i sastavom plastike od kojeg je podloga napravljena omogući laku montažu, jednostavno održavanje, dugovečnost i bezbedno skijanje.