Skijališta Srbije kupuju Jahorinu?  Mogućnost da Olimpijski centar Jahorina preuzmu “Skijališta Srbije”, bila je tema današnjeg sastanka u Beogradu, kome su prisustovali predstavnici ta dva preduzeća kao i ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković.

ljevnajic

Gluhaković je menadžementu “Skijališta Srbije” predstavio predlog i model eventualne saradnje i istakao da je to još jedan korak ka daljim pregovorima, navodi se u saopštenju tog javnog preduzeća.

– Danas smo na sastanku predstavili moguće metode koje bismo mogli da preduzmemo da dodje do realizacije projekta. Sledeći korak je da se Vlada Republike Srbije i Vlada Republike Srpske upoznaju sa dosadašnjim pregovorima kako bismo došli do rešenja koji je u obostranom interesu – rekao je Gluhaković.

On je istakao da bi Jahorina od Skijališta Srbije dobila veliko iskustvo u rukovodjenju i upravljanju ski-centrima, kao i da bi ovakav zajednički regionalni proizvod pojačao u značajnoj meri priliv turista.

Vršilac dužnosti dirketora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić rekao je da su upoznati sa situacijom u Olimpijskom centru Jahorina, trenutnim stanjem i rezultatima.

Svakako dalji pregovori i realizacija bilo kakvog dogovora zavisi isključivo od dogovora dve Vlade, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske. Skijališta Srbije su potpuno spremna da pomognu razvoju i unapredjenu ovog ski centra, s obzirom na veliko iskustvo i znanje koje imamo, a što smo dosadašnjim radom i rezultatima pokazali – naglasio je Ljevnaić.

On je kazao da je zajednička regionalna ponuda kao i dalje regionalno povezivanje Srbije i Republike Srpske od strateškog značaja.

Govoreći o daljim koracima, Ljevanić je rekao da će to biti predmet dogovora dve Vlade.

jahorinaDirektor OC Jahorine Velibor Lazarević naglasio je da ovaj centar ima odličnu saradnju sa Skijalištima Srbije i da je je kruna tog odnosa memorandum kojim ski karte za Jahorinu važe u Srbiji i obrnuto.

– Nadamo se da ćemo uspeti da dogovorimo realizaciju oko upravljanja Jahorinom kako bismo iskoristili sinergetski efekat Srbije i Republike Srpske – rekao je Lazarević.

Sastanku je prisustovao i predsednik Nadzornog odbora Skijališta Srbije Vlada Krstivojević.

Izvor: http://www.blic.rs/