SKIJANJE KAO U JEKU SEZONE: Više od 14 000 skijaša proteklog vikenda na Kopaoniku

Kopaonik 29. mart 2016. – Tokom proteklog vikenda ski centar Kopaonik zabeležio je odličnu posećenost kada je na stazama ovog skijališta skijalo više od 14 hiljada skijaša. Iako smo dobro “zagazili” u proleće, prvog aprilskog vikenda najpoznatija planina u Srbiji skijaše će dočekati sa 45 centimetara utabanog snega na stazama, promotivnim cenama smeštaja, ski karata i ski opreme.

MK Mountain Resort, najveći hotelski kompleks na Kopaoniku, zabeležio je odličnu posetu tokom marta meseca kada se Kopaonik zabeleo naslagama prirodnog snega. Promotivne cene smeštaja u narednom periodu, odličan izbor sadržaja u hotelima i dobro pripremljene staze, odličan su razlog za prolećne ski vikende na Kopaoniku. Trenutno je otvoreno 19 staza i radi 11 žičara, a od 25. marta počeo je niži cenovni period za postsezonu, pa skijaši i borderi  mogu da iskoriste niže cene ski karata i da uživaju na kvalitetno pripremljenim stazama i dovoljnoj količini snega.

U Skijalištima Srbije ističu takođe da je mart mesec u svakom smislu oborio sve rekorde i što se posećenosti tiče i što se tiče poslovnih rezultata. U trećem mesecu ostvaren je promet za 20 posto veći u odnosu na mart prošle sezone.

Sezona na Kopaoniku traje bez prekida više od 120 dana, a sve više skijaša se odlučuje da skija u martu i aprilu, kada ima više sunčanih dana, koji su u ovom periodu duži, a velika količina snega dodatno čini uslove odličnim za zimske sportove.

Kako nam predstoji još jedan idealan vikend za skijanje, sa veoma povoljnom vremenskom prognozom, Kopaonik spremno očekuje još više gostiju na planini.