Skijaško takmičenje Gorskih službi spasavanja iz Srbije i regiona Bezbednost na skijalištima, poštovanje pravila ponašanja na stazama i važnost obučenih ljudi koji u svakom trenutku mogu da pomognu povređenim skijašima samo su neke od vrednosti koje promovišu spasioci Gorske službe spasavanja. U to ime, sada već tradicionalno, organizujemo skijaško takmičenje između Gorske službe spasavanja (GSS) Srbije i gorskih službi spasavanja iz regiona.

Skijaško takmičenje Gorskih službi spasavanja iz Srbije i regiona - HopNaKop Kopaonik
Trka je revijalnog karaktera i biće održana u subotu 22.02., na noćnoj stazi Кaraman greben, sa početkom u 17 časova.
Po prvi put biće organizovana i ski-turing trka i to otvorenog karaktera. Turno skijanje je skijaška disciplina kojom je moguće efikasno penjanje sa skijama na nogama. Spasiocima GSSa ova vrsta skijanja je veoma važna jer može znatno da smanji vreme dolaska do povređenog skijaša ili planinara.
Takmičiće se spasioci iz Srbije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Oni će svoje umeće prikazati u skijaškim i spasilačkim disciplinama, kao i u skijanju i vožnji čamaca niz stazu, sve do cilja.


GSS Srbije obezbeđuje skijaške centre od dana njihovog otvaranja: na Кopaoniku od 1980., na Staroj planini od 2006. i na Zlatiboru od 2007. godine. Trenutno Gorska služba spasavanja broji oko 300 aktivnih članova.
Gorska služba spasavanja Srbije zahvaljuje se sponzorima: Mozzart, Viceroy, Balan Imuno, Mars.