preuzimanje_3SnowMore 2016. na Kopaoniku: Kopaonik je ove sezone bila domaćin prve manifestacije egzibicionog i takmičarskog karaktera za vozače motornih sanki – SnowMore 2016. Nastavljajući tradiciju u organizaciji ekstremnih sportskih dešavanja, ABC Park je ove godine odlučio da se oproba u nečemu potpuno novom i za njih, ali i za najlepšu srpsku planinu. Kopaonik je tako u februaru ove godine, ugostio dva svetski poznata vozača, profesionalca, Aleša Rozmana (Slovenija) i Jasona Cesca (Italija), koji su bili zaduženi za egzibicioni performans, SnowMore X Jump. Rozman i Cesco ubrajaju se u nekolicinu vozača na svetu koji su u stanju izvesti trikove poput backflipa na motornim sankama kojim su spektakularno i završili svoj performans na Kopaoniku.

Takmičarski deo, ili trka SnoCross, trebalo je da bude održana sedam dana posle na stazi Jaram, međutim, vremenski uslovi to nisu dozvoljavali.

Sneg je pao, pa će SnoCross ipak biti biti održan, sa malim zakašnjenjem.

U subotu, 19. marta preko 20 vozača voziće na posebno dizajniranom poligonu i takmičiti se za mesto najboljeg. Satnica za subotu izgleda ovako:

– 10h – 12h / trening

– 14h / početak trke

– 15:45h / kraj trke

– 16h / proglasenje pobednika

Osim zvaničnog takmičarskog dela, sve posetioce očekuju i prateći sadržaji koji će poslužiti kao uvertira za takmičenje:

Freestyle loop-anje u snowboard-u i freestyle skijanju

– 13h – 13:30 / najbolji trik na boksu.

Mini SnowMore za najmlađe

– 12h – 14h svirka benda Al Jazzyra @ Jaram bašta.

SnowMore će ovom trkom biti zaokružen. U želji da se na ovaj način promoviše ova sportska disciplina koja je u našoj zemlji nepravedno zapostavljena, te u nadi da će ovaj događaj postati tradicionalan, sa nestrpljenjem očekujemo subotu na Jarmu.

Detalje o događaju možete naći na Facebook stranici SnowMore.