Spasioci GSS od sutra dežuraju na Kopaoniku gde se i zvanično otvara sezona skijanja. Trenutno dežura pet spasilaca, a nova smena dolazi svakih nedelju dana. U skladu sa brojem skijaša povećavaće se i broj spasilaca GSS-a koji dežuraju.

Sredinom meseca očekujemo da zimska dežurstva Gorske službe spasavanja počnu i na Staroj planini, a krajem meseca i na Zlatiboru i Divčibarama.

Kao i svih prethodnih godina spasioci Gorske službe spasavanja dežuraće na planinama i pružati pomoć svima kojima je potrebna sve do kraja zimske sezone.

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovolјna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilј pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti lјudski život, pomoći čoveku u nevolјi, osnovni je zadatak ove službe.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši. U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente…

Kontakt telefon za Kopaonik:

+381 63 466 466

Spasioci GSS od sutra dežuraju na Kopaoniku