GSS SKI CROSS 2015_7Традиционална ноћна трка спасилаца Горске службе спасавања Србије – ГСС СКИ КРОС, одржана је у суботу, 28. фебруара, на Копаонику на стази Мало језеро уз учешће 73 такмичара и бројне публике.

Осим домаћина, спасилаца ГСС Србије, на трци су учествовали и спасиоци из Црне Горе, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Грчке.

Ове године je концепт трке био измењен. Досадашњу ДУАЛ СЛАЛОМ трку заменила је атрактивнија СКИ КРОС варијанта у којој су по четворица такмичара најпре трчала до својих скија, а затим возили низ стазу Мало језеро и преко скакаоницa стизали на циљ.

У великом финалу победу је однео Срђан Голубовић, други је био Сретен Срећковић, док је треће место заузео Милан Вагић, сва тројица из ГСС Србије.

Након трке, дружење спасилаца и њихових гостију настављено је у “Ртњу Б”.

Горска служба спасавања Србије се захваљује: ЈП „Скијалишта Србије“, „Renault Nissan Srbija“, „Square Nine Hotel“, „Caterpillar“, „Outdoor Sports“, „Ski Bus“, „Gora“ и “Red Bull” на подршци и помоћи у реализацији ове традиционалне манифестације.

„Учесници ГСС трке већ дуги низ година заједно са ЈП „Скијалишта Србије“ промовишу безбедност указујући на правила понашања на ски стазама, како у скијашком центру Копаоник, тако и осталим скијалиштима у земљи. Драж једне овакве трке је и у окупљању свих генерација спасилаца ГСС Србије и заједничком дружењу, унапређењу сарадње и размени искустава са представницима спасилачких служби земаља из региона, који сваке године у великом броју узимају активно учешће у нашој трци“, наводи Никола Белић, спасилац ГСС Србије и један од организатора трке.

Гледаоци су током викенда имали прилику да уживају у спектаклу који су приредили спасиоци у виду динамичног такмичења, пратећег забавног програма, дружења и скијашким вештинама представника горских служби спасавања.