Sve veći broj turista iz Rusije: Оve godine је na srpskim skijalištima rekordan broj inostranih gostiju, u kojima po prvi put prednjače turisti iz Rusije. Tome je u velikoj meri doprinela dobra organizacija i animiranje ruskog tržišta za ovaj deo Evrope. Turisti iz Rusije dolaze organizovanim čarter letovima Moskva-Niš, za koje ove godine vlada veliko interesovanje, pa su letovi bukirani do polovine februara.

Tokom decembra meseca, prvi čarter let sleteo je na niški aerodrom gde se 160 ruskih turista uputilo ka Kopaoniku.

Sve veći broj turista iz Rusije: Оve godine је na srpskim skijalištima rekordan broj inostranih gostiju, u kojima po prvi put prednjače turisti iz Rusije.

Iako strani mediji navode da se aktuelna kriza između Rusije i Evrope reflektuje na poslovanje evropskih skijališta, u Srbiji je situacija potpuno suprotna. U francuskim i austrijskim Alpima, tradicionalnim zimskim odredištima bogatih Rusa, primećuje se pad rezervacija iz Rusije, a ruski Aeroflot je ove zime ukinuo nedeljnu avionsku liniju Moskva – Innsbruck.

Pored turista iz Ruske Federacije, na Kopaoniku boravi i veliki broj turista iz Rumunije, Grčke, Turske, ali i gosti iz bivših zemalja Jugoslavije.

Izvor: Skijališta Srbije