U prostorijama Skijališta Srbije na Kopaoniku održan je sastanak Rukovodstva ski centra Kopaonik i Skijaškog saveza Srbije povodom organizacije test trke Evropa kupa u martu mesecu.

U razgovoru sa rukovodiocem ski centra Darkom Jovanovićem i generalnim sekretarom skijaškog saveza Srbije Milanom Božićem, saznali smo da će se ova trka održati na stazi crna duboka 11 i 12 Marta 2020 godine.

Naime u pitanju su napori Ski Saveza i Skijališta Srbije da se i Kopaonik nađe u kalendaru takmičenja za Evropa kup, a kasnije, što da ne i za Svetski kup.

Ova prva koja će se voziti 11 i 12 marta ( FIS NC Evro balkan kup),  nazvana je test trka, iz razloga što će na njoj prisustvovati inspektor i delegati iz svetske skijaške federacije. Tih dana oni će utvrditi da li smo spremni i da li ispunjavamo uslove da organizujemo ski trke na visokom nivou.

Ukoliko ispunimo sve uslove, sledeće veće takmičenje koje možemo očekivati da nam dodele bilo bi Evropa kup za žene, na kojem bi učestvovala i naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović.

Ski savez Srbije i Ski centar Kopaonik već su obišli stazu crna duboka i započeli radove kako bi staza bila u savršenom stanju za trku.

Vaš HopNaKop