TRAIL RACE KOPAONIK: Nova avantura za sve ljubitelje trčanja u prirodi: Na Kopaoniku, 30. jula, sa početkom u 11 časova, održaće se ‘trail’ trka pod nazivom „Trail race Kopaonik“, koja predstavlja potpuno novi trkački izazov za sve ljubitelje sporta i trčanja u prirodi. Staza trke pruža se kroz najlepše predele Kopaonika – preko poznatog šumskog reona „Crvene bare“, pa sve do „Gobeljske“ padine, Mekih presedla i Jankovih bara – te je na ovaj način svim učesnicima trke, omogućeno da učestvuju u jednom posebnom sportskom takmičenju.

trail_race_640x237

Kako za iskusne trkače, tako i za sve one koji su od skoro počeli da otkrivaju svet „dugih pruga“, organizator je pripremio stazu dužine 15km („15k Kopaonika“), sa čak 450m visinske razlike, čije promene, međutim, nisu nagle, te je ova staza idealna za brzo trčanje i učesnike svih stepena spremnosti.

Takođe, za one koji su od skoro zavoleli trčanje u prirodi i imaju želju da se oprobaju u ovom jedinstvenom trkačkom izazovu, na programu je i „7k Kopaonika“, odnosno staza duga 7km, sa 115 m visinske razlike, koja će ih provesti kroz deo kopaoničke šume „Crvene Bare“.

Protokol događaja:

  • Petak, 29.jul 2016. godine, 15 časova – Dolazak takmičara na Kopaonik, uz organizovano druženje i pasta party
  • Subota, 30.jul 2016. godine, 11 časova – Start trke
  • Nedelja, 31.jul 2016. godine, 10 časova – Organizovano druženje sa biciklistima trke „3 strane Kopaonika“

Organizator trke je Sportsko udruženje „Na sve strane“, a očekuje se da će „Trail race Kopaonik“ biti posećen od strane svih ljubitelja trčanja, upravo zbog činjenice da je pred učesnicima divan teren Nacionalnog parka „Kopaonik“ i staze koje su podobne za sve trkače bez obzira na stepen spremnosti.

Prijave za trku vrše se online preko sajta www.trailracekopaonik.com , a otvorene su sve do 24.jula 2016. godine.

Na sajtu trke svi učesnici mogu dobiti odgovore na često postavljena pitanja, pogledati detaljan raspored dešavanja i informisati se o svim detaljima same trke.