Tri miliona vožnji od početka sezone: U ski centru Kopaonik danas je ostvarena tromilionita vožnja. Uprkos promenljivim vremenskim uslovima tokom sezone, odličnom organizacijom i dobrom pripremom staza od strane Skijališta Srbije ski centar Kopaonik je među retkim u regionu u kome se skija bez prestanka, što su skijaši i borderi nagradili poverenjem iskazanim kroz tri miliona ostvarenih vožnji pre kraja februara.

tromilionita_voznja_360x252Iako priroda ove sezone nije naklonjena ljubiteljima snega, na stazama ski centra Kopaonik se to ne oseća, te od 30. novembra, kada je počela skijaška sezona, ljubitelji zimskih sportova u kontinuitetu uživaju u odlično pripremljenim stazama. Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje skijaška sezona traje bez prekida više od 83 dana, a na stazama ovog ski centra dnevno skija više od 4 hiljada skijaša.

I ove godine veliko interesovanje vlada za Kopaonikom među domaćim i stranim turistima, pa pored domaćih gostiju i gostiju iz zemalja bivše Jugoslavije, u ovom ski centru skija veliki broj skijaša iz Rumunije, Grčke, Turske… Zahvaljujući podeli zimskog raspusta i tokom sretenjskog produženog vikenda na našim stazama je dnevno uživalo više od 7 hiljada ljudi.

Tromilionitu vožnju na Kopaoniku ostvario je Mioroslav Kurkić (61) iz Prijepolja, kojem je kao nagrada uručena kaciga. Nagrada je još jedan vid apela na skijaše i bordere da zbog svoje bezbednosti obavezno nose kacige, jer u slučaju nezgodnog pada ona može da spasi život.

“Iako živim već dugo u Londonu, Kopaonik mi je omiljeno mesto i svake godine dolazim ovde. Ovaj ski centar se izdvaja po odličnoj atmosferi i skijanju. Ja sam danas srećni dobitnik i moram da priznam da ranije nisam nosio kacigu, što baš i nije za pohvalu, ali ću to sada svakako da praktikujem”, rekao je dobitnik nagrade.

U ski centru Kopaonik trenutno pada sneg, a kako su povoljni vremenski uslovi sistemi za veštačko osnežavanje prave sneg. Skijašima i borderima je na raspolaganju 18 žičara i 14 staza. Od 19. januara počeo je niži cenovni period, pa ljubitelji skijanja i borda mogu da iskoriste niže cene ski pasa.

Izvor: JP Skijališta Srbije