Trka Motornim sankama na Kopaoniku Planina Kopaonik će ove sezoni biti domaćin prve manifestacije egzibicionog i takmičarskog karaktera za vozače motornih sanki – SnowMore 2016.

Aleš Rozman

Aleš Rozman (Slovenija)

 

Nastavljajući tradiciju u organizaciji ekstremnih sportskih dešavanja, ABC Park je ove godine odlučio da se oproba u nečemu potpuno novom i za njih, ali i za najlepšu srpsku planinu. Kopaonik će tako ove godine u sklopu događaja nazvanog „SnowMore“, ugostiti sve ljubitelje i vozače motornih sanki, ali i sve one koji vole da posmatraju egzibicije u ovom ekstremnom sportu.

Jason Cesco (ITA)

Jason Cesco (Italija)

 

SnowMore 2016. biće podeljen u dva dela – egzibicioni i takmičarski.

Idealnu priliku da takmičari i posetioci vide neke od najekstremnijih trikova na sankama, pružiće dva svetski poznata vozača, profesionalca, Aleš Rozman (Slovenija) i Jason Cesco (Italija). Oni će biti zaduženi za egzibicioni performans, SnowMore X Jump, 13. februara, na lokaciji Stari Centar.

Za Rozmana i Cesca freestyle vožnja motornih sanki je način života. Ubrajaju se u nekolicinu vozača na svetu koji su u stanju izvesti trikove poput backflipa na motornim sankama, a njihov nastup poslužiće kao svojevrsno zagrejavanje za vozače koji će svoje veštine pokazati sedam dana kasnije u takmičarskom delu.

Takmičarski deo, ili trka SnoCross, desiće se u periodu od 19. do 21. februara na stazi Jaram. Preko 20 vozača voziće na posebno dizajniranom poligonu, a prijave za takmičenje još uvek traju. Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti putem mejla abcrewpark@gmail.com.

SnowMore Kopaonik SnoCross

SnowMore na ovaj način pruža priliku za promociju ove sportske discipline koja je u našoj zemlji nepravedno zapostavljena.

U nadi da će ovaj događaj postati tradicionalan, sa nestrpljenjem očekujemo februar i zvuk motornih sanki koji će odzvanjati planinom.

Detalje o događaju možete naći na https://www.facebook.com/SnowMore1/

 

Kopaonik-ATV-BoDeK