Danas je u galeriji Belgrade Waterfront održana svečana ceremonija dodele najvišeg nacionalnog priznanja u oblasti turizma, nagrade “Turistički cvet”. Nagrada je ove godine dodeljena u šest kategorija, a Skijalištima Srbije ova nagrada je dodeljena u kategoriji ORGANIZACIJA ILI POJEDINAC ZA DOPRINOS UNAPREĐENjU TURIZMA I PODIZANjU KVALITETA TURISTIČKIH USLUGA

Javno preduzeće „Skijališta Srbije“

Jedan od značajnih potencijala turističke ponude Srbije su planinski centri. Da ti potencijali postanu i prepoznatljiv turistički proizvod kako u zimskoj, tako i u letnjoj sezoni pobrinulo se Javno preduzeće „Skijališta Srbije“.

Zimski turizam, prevashodno na Kopaoniku, visoko je pozicionirao Srbiju ne samo na domaćem tržištu, već i na tržištu celog regiona i Evrope. Izgradnjom sistema za veštačko osnežavanje ski sezona je značajno produžena, organizuju se zimski adrenalinski sadržaji, unapređena je tehnička opremljenost, te su izgubljeni skijaši bezbedni, a počeli su i pripremni radovi za izgradnju dve najmodernije šestosedne žičare sa haubom, koje će biti jedinstvene u Srbiji.

Hotelijeri na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini ističu podatak da imaju preko 30% više gostiju zahvaljujući izgradnji letnjih sadržaja – biciklističke rute, bike park, bob na šinama, zip lajn, tjubing, teren za mini golf, kao i multifunkcionalni sportski tereni za košarku, fudbal i tenis sa prihvatnim tribinama za posetioce.

Obogaćivanju ponude ovih ski centara doprinele su i sledeće aktivnosti: mogućnost da se rezervišu i kupe ski karte putem interneta, besplatno skijanje za decu sa teritorija lokalnih samouprava na kojima se nalaze ski centri Kopaonik, Stara planina i Tornik, a vlasnicima sezonskog ski pasa iz Slovenije omogućeno je tri dana besplatnog skijanja u srpskim ski centrima.

 

DSC_0112-e1411812638372