Uskoro nova garaža i heliodrom na Kopaoniku  Predviđena je izgradnja garaže sa 200 mesta kao i helidroma za sletanje helikoptera.
Svi koji automobilom dolaze zimi na Kopaonik znaju koliko je teško pronaći parking mesto. Naša planinska lepotica pati za novom garažom koja će rasteretiti postojeća mesta za parkiranje pa zato Skijališta Srbije planiraju da izgrade garažu sa minimum 200 parking mesta, kod Vojnog doma. Osim garaže, Skijališta planiraju i izgradnju helidroma u okviru ovog projekta.

Uskoro nova garaža i heliodrom na Kopaoniku, HopNaKop, Kopaonik, Uskoro nova garaža, heliodrom na Kopaoniku, Predviđena je izgradnja garaže, sa 200 mesta, kao i helidroma za sletanje helikoptera, Svi koji automobilom dolaze,Svi oni koji dolaze helikopterom na Kopaonik znaju koliko je teško naći mesto za sletanje. Muka živa… A tek lopatari… 

Naime, svi oni koji dolaze helikopterom na najpoznatiji srpski skijaški centar, takođe, znaju koliko je teško naći mesto za sletanje. Muka živa… Zato je predviđena izgradnja helidroma predviđenog za vazduhoplovno vozilo MI 17. Prateći prilazi, neophodne instalacije i objekti za smeštaj opreme će zadovoljiti uslove za letenje i povezivanje na sistem vazdušnog saobraćaja koji organizije SMATSA, u skladu sa Zakonom o vazduhoplovnom saobraćaju, Pravilnikom o uslovima i postupku za izdavanje saglasnosti za korišćenje aerodroma, odnosno helidroma, domaćim i inostranim standardima i preporučenom praksom za ovakvu vrstu objekata i ostalim tehničkim propisima, piše eKapija.

Izrada tehničke dokumentacije, kao i izgradnja garaže i helidroma u ski-centru Kopaonik poverena je konzoricijumu koji čine preduzeća M Enterijer gradnja iz Beograda, Mašinoprojekt Kopring Beograd, Jadran Beograd i Neo aerodromes engineering.

Vrednost ove investicije je oko 3,1 miliona evra, a projekat se finansira iz sredstava Skijališta Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.