Važno saopštenje GSS-a: Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije, kao i obično, imaće redovna dežurstva u svim skijaškim centrima u Srbiji.Važno saopštenje GSS-a: Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije, kao i obično, imaće redovna dežurstva u svim skijaškim centrima u Srbiji.

Podsećamo skijaše, planinare i sve ljubitelje prirode da je kretanje u planini, naročito u zimskim uslovima (što uključuje i skijanje), uvek ozbiljan poduhvat, za koji je potrebno pripremiti se na odgovarajući način.

GSS Srbije apeluje na sve koji planiraju da provedu vreme na snegu da pravovremeno počnu sa fizičkim pripremama, koriste adekvatnu odeću i opremu, izaberu staze shodno svom skijaškom znanju i slede uputstva službenih lica i spasilaca GSS-a, kako bi i ova zima svima ostala u lepoj uspomeni.

U slučaju potrebe za pomoć na skijaškoj stazi, kao i u bilo kojoj situaciji vezanoj za kretanje, boravak i opasnosti u planini, možete se obratiti spasiocima Gorske službe spasavanja Srbije, pozivom na brojeve telefona:

  • Kopaonik: 063 466 466
  • Stara planina: 063 466 461
  • Zlatibor: 063 466 467

Prilikom poziva potrebno je navesti tačnu lokaciju gde se nalazite uz opis o kakvoj nesreći se radi i sačekati da pomoć dođe.

Izvor: GSS.rs