VEČE KOPAONIKA – SKI CENTAR SPREMAN ZA NOVU SEZONU: U susret otvaranju zimske sezone, u Beogradu je sinoć održano tradicionalno Veče Kopaonika.

Javno preduzeće Skijališta Srbije, MK Mountain Resort, Hotel Kraljevi čardaci i Hotel Putnik, okupili su na jednom mestu zaljubljenike u zimu, sneg i skijanje i pozvali ih da ni ove zime ne propuste Kopaonik, gde ih očekuje četiri meseca najboljeg zimskog provoda, vrhunski hoteli, odlično pripremljene staze, neograničen izbor sadržaja i niz zanimljivih manifestacija tokom cele sezone. Više od 200 zvanica, među kojima i poznati skijaši i ljubitelji Kopaonika, uživali su u beogradskom restoranu Promenada.

vece-kopaonika-4

Sve one koji sa nestrpljenjem očekuju početak zimske sezone obradovaće lepa vest – sutra   počinje skijanje na Kopaoniku i svi ljubitelji ovog sporta od sutra će na Sunčanoj planini moći u njemu i da uživaju.

Direktor preduzeća “Skijališta Srbije”, Dejan Ćika, istakao je da su “Skijališta Srbije” potpuno spremna za početak nove skijaške sezone. “U ski centru Kopaonik sistemi za veštačko osnežavanje uveliko rade, s obzirom da je temperatura vazduha oko -11 stepeni. Trenutno se osnežavaju staze Karaman greben, Pančićev vrh i Dolina sportova, kako bi se skijalište što pre pustilo u rad. Za ovu sezonu, Kopaonik je bogatiji za novi tabač, koji će pomoći specijalnoj mehanizaciji Skijališta Srbije pri uređenju staza. Na Mašincu je postavljen novi poligon za obuku najmlađih skijaša i bordera, a u Dolini sportova postavljen je Dečiji grad sa puno zanimljivih rekvizita za najmlađe.

U MK Mountain Resortu ističu da broj prodatih aranžmana teče izuzetno dobro, te su već u ovom trenutku periodi oko novogodišnjih praznika i zimskog raspusta skoro popunjeni.

vece-kopaonika-20

„Sezonu započinjemo punim kapacitetima za vreme Ski Openinga koji počinje sledeći četvrtak i kada očekujemo skoro 15.000 gostiju tokom trajanja manifestacije. Ne treba propustiti ni decembar, kada su gužve na stazama i hotelima manje, a u ponudi su paketi po atraktivnim cenama. Kao posebnu ponudu, ove sezone MK Resort izdavaja Hotel Angellu, koja je konceptualno dobila najviše benefita, počev od toga da sva deca do 7 godina, tokom cele sezone imaju gratis smeštaj, kao i poseban program animacije za decu, a sve to uz odličnu gastronomsku ponudu i moderne spa & wellness sadržaje. Ove godine naročito je aktivirano tržište Rumunije i Rusije, pored Crne Gore i Srbije, koja predstavljaju  naša najvernija tržišta,“ izjavio je direktor “MK Mountain Resorta” Nikola Avram.

Hotel Putnik je spreman za predstojeću zimu, a novi vlasnik hotela najavljuje kompletnu rekonstrukciju objekta koju će započeti odmah po završetku zimske turističke sezone. Direktor hotela Putnik, Milosav Dunjić, najavio je da je pripremljena kompletna projektna dokumentacija kao i sve potrebne dozvole, tako da su sada ispunjeni svi uslovi za početak građevinskih radova. Kopaonik će time dobiti još jedan hotel visoke kategorije kapaciteta 300 ležajeva, sa velikim brojem pratećih sadržaja. Uporedo se planira izgradnja podzemnih garaža, kao i kompletna rekonstrukcija multifunkcionalnih sportskih terena koji pripadaju hotelu Putnik.

“Pred nama su dani kojima se podjednako radujemo kao i naši gosti. Ono što zaljubljenici u sneg i skijanje ne propuštaju u Kraljevim čardacima SPA su Ski Opening kao i skijaška nedelja od 22.do 29. januara u kojoj svi gosti dobijaju šestodnevni ski pass gratis, a veoma je popularan i paket pod nazivom “Slavimo početak zime” od 11.-18.decembra koji je u duhu dobre zabave i hedonizma, svako veče uživo muzika 80-tih u pivnici, noćno kupanje i još puno drugih iznenađenja“, izjavila je Vesna Kostadinović, direktorka marketinga Kraljevih Čardaka i dodala da se u  Čardacima priprema i tradicionalni doček Nove godine koji će ove godine biti organizovan na tri lokacije – u a la card restoranu,pivnici i kongresnom centru, a pripremili su i dečije nedelje: 8.01.-15.-01 15.01.-22.01. 12.02.-19.02. u kojima deca u Čardacima borave gratis.

vece-kopaonika-23