bgHajdemo u planine: “Žirafe ” i “topovi” na Kopaoniku: U ski centru Kopaonik danas je, u sklopu prirpema za skijašku sezonu koja počinje 5. decembra, pušten u rad sistem za veštačko osnežavanje.

Trenutno se sa 50 “žirafa” i 10 “topova” osnežavaju Karaman greben – staze 7 i 7a i Pančićev vrh – staza 4b, saopštila su Skijališta Srbije.

Sistemi za veštačko osnežavanje su se još jednom pokazali kao najbolja investicija s obzirom da će zahvaljujući njima skijaška sezona na Kopaoniku početi najranije od kada ski centar postoji, navodi se u saopštenju.

Na Kopaniku su jutros izmerena 23 centimetra snega koji je oko 11 sati prestao da pada, rečeno je Tanjugu u meteorološkoj stanici na toj planini.

Dežurni meteorolog Miodrag Radovanović kaže da je visina snežnog pokrivača izmerena u sedam sati ujutro, da su slabe padavine evidentirane i posle tog perioda i da je sneg prestao da pada oko 11.00 sati.

Na putnom pravcu Brzeće – Kopaonik zbog leda na kolovozu saobraćaj se otežano obavlja, upozorio je jutros Auto moto savez Srbije (AMS S).

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema Jošanička Banja – Kopaonik, Vitkovo – Brus – Brzeće – Kopaonik (Jaram), Kopaonik – Jaram.

Izvor: Novosti

Vaš HopNaKop Kopaonik