VIP ličnosti testirale Peugeot 2008 na Kopu.Promocija modela Peugeot 2008 u okviru manifestacije "Magic night" početkom decembra na Kopaoniku omogućila je

VIP ličnosti testirale Peugeot 2008 na Kopu.Promocija modela Peugeot 2008 u okviru manifestacije “Magic night” početkom decembra na Kopaoniku omogućila je brojnim poznatim ličnostima da testiraju nov krosover i podele sa svima svoje prve impresije

Peugeot 2008 je tek nedavno stigao u Srbiju, a početak zimske sezone je prava prilika da se ovaj “urbani lav” dokaže u snežnim uslovima na planinskom terenu.

Promocija ovog modela u okviru manifestacije “Magic night” početkom decembra na Kopaoniku omogućila je brojnim poznatim ličnostima i predstavnicima medija da testiraju nov krosover i podele sa svima svoje prve impresije.

– Pozitivno sam iznenađen! Enterijer je ono što je na mene ostavilo najjači utisak, vidi se da je u pitanju visok kvalitet, bez obične plastike. Automobilom je lako upravljati, a mali volan je nešto što je baš po mom ukusu – podelio je sa nama Nigor, otkrivši nam da je jedan od njegovih prvih i omiljenih automobila upravo bio “pežo”.

VIP ličnosti testirale Peugeot 2008 na Kopu.Promocija modela Peugeot 2008 u okviru manifestacije "Magic night" početkom decembra na Kopaoniku omogućila je

– Najviše mi se sviđa to što odmah po ulasku u automobil osećate komfor i francuski kvalitet. Odlično sedište pruža poseban osećaj i smatram da će se sigurno dopasti svima – rekao je Davor Jovanović.

– Zaljubio sam se!Peugeot 2008 toliko dobro prijanja na podlogu da se ne oseća da je teren klizav, a u krivinama se savršeno ponaša. Potpuno me je iznenadio što je startan i brz i osim toga što bih i sam voleo da imam jedan, iskreno bih ga preporučio svim zahtevnijim vozačima – poručio je iskusni vozač Andrej Maričić.

Miki Panjković je ovaj model opisao kao “jednstven spoj estetskog doživljaja i funkcionalnosti”, što se, prema njegovim rečima, vrlo retko sreće kod SUV vozila, a nije krio oduševljenje činjenicom da je automobil izuzetno prostran i komforan, iako spolja deluje kompaktan.

– U okviru zabavnog programa i revija koje su održane tokom Magične noći dodeljena je i nagrada najkreativnijoj učesnici konkursa “Na kafu sa Peugeotom – Maji Manojlović, novinarki Televizije PINK, koja je toliko uživala u vožnji da je iskustvo opisala kroz slogan “auto koji oseća šta želite”, a prema njenom mišljenju, ovaj model savršeno odgovara kako damama vozačima, tako i porodicama sa stilom.

Voditeljka programa Nina Radulović dodala je da je Peugeot 2008 “ženski auto sa muškom energijom” a svi prisutni koji su imali mogućnoti da testiraju vozilo po snegu nisu krili svoje oduševljenje njegovim performansama, kao i impresivnom spoljašnjošću.

Svi zaintresovani da se i sami oprobaju u vožnji ovog modela mogu kontaktirati sa Verano Motors i zakazati svoju test-vožnju kako bi se i sami uverili u sve prednosti ovog urbanog avanturiste.

VIP ličnosti testirale Peugeot 2008 na Kopu.Promocija modela Peugeot 2008 u okviru manifestacije "Magic night" početkom decembra na Kopaoniku omogućila jePEUGEOT 2008 – Urbani crossover

Već na prvi pogled je jasno da je Peugeot 2008 inovativan model sa kojim su Peugeot dizajneri i inženjeri uspešno odgovorili na konkurenciju u krosover segmentu, objedinivši eleganciju stilskih obeležja marke Peugeot, odvažnost i snagu modernog SUV vozila i kompaktnost gradskog automobila u novi Peugeot 2008.

Foto: PromoFoto: Promo
Nov krosover, sa konkurentnom cenom već od 13.590 evra, cilja na potencijalne vlasnike vozila iz B i C segmenta. Iako je izrađen na osnovi dinamičnog Peugeota 208, trenutno najboljeg automobila u B segmentu, Peugeot 2008 nema sportski karakter – on je udoban, šarmantan i drugačiji od svih.

Prosečna potrošnja na testu od 3,6 litara, vrlo dobra oprema i avangardni dizajn čine veoma uspeo spoj kome je teško odoleti, poručuju iz Verano Motorsa, generalnog uvoznika i distributera Peugeot vozila za Srbiju i Crnu Goru.

Kompaktnost je najbolje predstavljena kroz podatke o spoljnim dimenzijama. Sa dužinom karoserije od samo 4,16 m (20 cm više od modela 208) i širinom od 1,74 m, ovaj model uspešno kombinuje vozne karakteristike klasičnog hečbek modela i snagu većeg SUV-a, sa odličnom ponudom prostora, modularnošću i komforom.

Prtljažnik od 350 litara kvalifikuje ga za porodični automobil, a dosta dobra paleta motora (dva benzinca i tri dizelaša) gađa širi krug kupaca. Potencijalnim kupcima Peugeot nudi opciju dizelaša od 112 KS, kao i benzinaca od 120 KS, tako da i vozači željnih dobrih performansi mogu uživati za volanom Peugeot 2008.

Iako, gledano spolja, 2008 ima jako malo dodirnih tačaka sa 208, enterijer im je sličan, a visok nivo završne obrade je ono što ovaj model svakako izdvaja u odnosu na konkurenciju.

Komandna tabla prosto mami dodir svilenkastim izgledom materijala i hromiranim ukrasima. Prostrani stakleni panoramski krov, uokviren plavim LED svetlom, briše granice unutrašnjeg prostora, stvara osećaj slobode i donosi izuzetnu osvetljenost kabini.

Centralnom konzolom dominira dovoljno veliki displej dijagonale 7 inča, head-up displej, brzinomer i obrtomer, dok posebnu pažnju privlači mali volan koji odlično leži u ruci i prijatan je za rukovanje, a u optimalnoj kombinaciji sa visinom sedišta omogućava dobru preglednost na instrument-tablu.

Izvor: Telegraf