Zašto Kopaonik? Kopaonik nije samo planina koja živi od snega i sa snegom. Sam pomisao na Kopaonik asocira nas na sneg, skijanje, snowboarding, grudvanje, sankanje… zapravo uživanje u snežnim đakonijama. Kopaonik jeste sve to ali i mnogo Više o toga.

Super noćni provod

Ono što Kopaonik odvaja od drugih planina jeste odličan noćni provod. Gosti Kopaonika mogu uživati uz zvuke tradicionalne muzike pa sve do disko tona. Da li je to uživanje u nekim od poznatih konoba ili diskoteka Kopaonik neće sigurno da Vas razočara i obećava Vam dobar provod. Ono što je najpoznatije na Kopu jesu čuveni Ski cafe-i i kafići koji su jedan od brendova ove planine. Takođe Kopaonik nudi i kafanski provod pa tako uz zvuke violine, harmonike i gitare možete vrlo lako zaboraviti na vreme i dočekati prvo jutarnje skijanje u kafani. Jedno od poznatijih brendova ove snežne lepotice jesu i restorani sa tradicionalnom kuhinjom.

Aktivan odmor

Aktivan odmor je jedan od veoma uspešnih projekata Kopaonika. Da li je to leti vožnja paraglajdingom ili zimi ATV moto vožnja motornim sankama i kvadovima sigurni smo da ćete uživati u veoma lepoj panorami i dalje netaknute prirode ove planine. Tu su i ostali adrenalinski saržaji kao što su bob na šinama, ZipLineTjubing staza, Bajk staza i panoramska vožnja.

Još jedan od Veoma bitnih projekata aktivnog odmora na Kopaoniku jesu i pešačke ture koje organizuje JP Nacionalni park Kopaonik uz prisustvo vodiča.

Skijanje na Kopu

O ovom vidu uživanja na Kopaoniku nema šta monog da se priča. Dovoljno je reći da je Kopaonik jedan od najpoznatijih skijaških centara u ovom delu evrope i da sve više inostranih turista posećuje ovu planinu. Moramo napomenuti da je JP Skijališta Srbije poslednjih godina dosta napora i sredstava uložilo u ovu planinu. Bilo da su to sistemi za veštačko osnežavanje ili izgradnja novih žičara, na Kopaoniku su vidljive promene i uspesi.

 Smeštajni kapaciteti

Jedni od glavnih ,,krivaca” zašto je Kopaonik postao, možemo slobodno reći, svetsko čudo jesu hotelijeri i ugostitelji na Kopaoniku. Smeštaj na ,,planini snova” je poslednjih godina doveo Kopaonik u sam vrh svetskih skijališta. Pored vrhunskog smeštaja hotelijeri na Kopu nude opuštanje i rekreaciju bilo da je to uživanje u wellness & spa sadržajima ili uz piće i ljubazno osoblje u jednom od mnogobrojnih restorana Kopaonika.

Manifestacije

Mnogobrojne tradicionalne manifestacije Kopaonik čine jedinstvenim. Jedana od najpopularnijih letnjih manifestacija jesu ,,Dani borovnica” koje se već dugi niz godina održavaju. Ono što sve skijaše i bordere čini srećnim i vraća im osmeh na lice jeste, već sada čuveni, ,,Ski Opening” koji se tradicionalno održava na Kopaoniku i označava početak jede zimske sezone za sve nas koji uživamo u skijaškim stazama ski centra Kopaonik.

Mi smo Vam naveli jedan mali razlog zašto baš Kopaonik treba posetiti a Vi dođite i budute sigurni da nećete se vratiti sa lošim uspomenama jer Kopaonik ih nema. 🙂 

Autorski tekst: HopNaKop.rs

DSCF0516