Trenutno vreme - 15.08.2020 u 15h
Pretežno oblačno
Pravac vetra: SSE
Brzina vetra: 5 m/s
Vlažnost: 72 %
Temperatura: 17 °C
Visina snega: ~
Pritisak: 828.8 hPa

Izvor: RHMZ Srbije
10.10.2014

Žičara Brzeće-Kopaonik-Bela Reka-Suvo Rudište

јPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je juče sa predstavnicima opštine Brus. Glavna tema razgovora sa predstavnicima opštine Brus odnosila se na unapređenje infrastrukture u cilju razvoja turizma u kopaoničkom kraju.

Pored revitalizacije putne infrastrukture, bilo je reči i o izgradnji žičare Brzeće-Kopaonik-Bela Reka-Suvo Rudište i izgradnji novih kapaciteta za prenos električne energije i vodosnabdevanja, kao i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Brzeću.

Mihajlović je podsetila na to da se svake nedelje sastaje sa predstavnicima opština, koji, kako je dodala, uvek imaju puno pitanja jer ne mogu da dođu do predstavnika nadležnih ministarstava.

Jučerašnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva privrede, kao i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Komentari

comments powered by Disqus