Trenutno vreme - 09.07.2020 u 13h
Pretežno vedro
Pravac vetra: SW
Brzina vetra: 2 m/s
Vlažnost: 77 %
Temperatura: 16 °C
Visina snega: ~
Pritisak: 834.9 hPa

Izvor: RHMZ Srbije
20.05.2016

Značajno manji broj povreda tokom sezone 2015/16

Broj povreda u ski centrima tokom ovogodišnje skijaške sezone značajno je manji u odnosu na prethodnu.

Kopaonik GSS2

Na Kopaoniku je ove sezone bilo manji broj povreda, oko 10 posto, iako je posećenost bila veća u odnosu na sezonu pre.  Kritična mesta na kojima su se skijaši i borderi najviše povređivali su uglavnom najprometnije staze. Najveći broj povreda zabeleženo je na stazama Kraman greben, Pančić i na spoju staza crna i crvema Duboka. Iako su preduzete su mere prevencije sa postavljenom signalizacijom i apelima, uzrok za broj povreda su svakako loša oprema i fizička priprema i više veštačkog snega uzrok povredama.

Staze na kojima se smanjio broj povreda ove sezone su Karaman, Mali Karaman, Krčmar.

Na staroj planini je broj povreda smanjen za gotovo 50 posto u odnosu na prethodnu sezonu. Najviše povreda bilo je na Jabučkom ravništu, jer je ova lokacija najprometnija.

Što se Tornika na Zlatiboru tiče, broj povreda se nije menjao u odnosu na prethodnu sezonu.

Broj skijaša i bordera koji nose kacige u znatnom je porastu iz sezone u sezonu. Višegodišnji apeli Skijališta Srbije urodili su plodom, s obzirom da se broj povreda glave značajno smanjio u odnosu na prethodne sezone. I dalje je veliki boj povreda kolena, koju su rezultat slabe fizičke pripreme i loše opreme koja se koristi.

Komentari

comments powered by Disqus