Zbog prijatnije temperature i svežeg planinskog vazduha na Kopaonik su već početkom Juna pohrlili turisti iz Srbije i regiona. Iz Skijališta Srbije zvanično otvaranje letnje sezone na Kopaoniku najavljuju za 22. jun

Korišćenje svih sadržaja tokom prvog dana otvaranja sezone će, već tradicionalno, biti besplatno. Ovim najavljujemo još jedno odlično leto na srpskim planinama, gde sve posetioce očekuju veoma zanimljivi i zabavni sadržaji, a pored toga uživanje u prijatnim temperaturama na svežem planinskom vazduhu, istakao je direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika u intervju za Srpski telegraf.

Posetici Kopaonika će ovog leta imati priliku da voze elekričnu biciklu, e.bike. Posebne staze napravljenje za mountin bike i mountin cart očekuju ljubitelje adrenalina, kao i avantura park, bob na šinama, zip lajn i tjubing staza za sankanje u letnjem periodu, teretanu na otvorenom kao i dečija igrališta.  Sadržaj koji je definitivno najveća aktrakcija i koji izaziva najveće interesovanje je letnje skijanje. Staza duga preko 900 metara, najduža u Evropi, nalazi se na Kopaoniku i omogućava ljubiteljima skijanja da uživaju u svom omiljenom sportu svih 365 dana u godini.

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika O INVESTICIJAMA na Kopaoniku u narednom periodu

Što se tiče letnje sezone na planinama, ove godine neće biti tako velikih investicija kao što je to bilo prošlog leta, kada smo postavili letnju skijašku stazu. Zato se paralelno sa letnjom sezonom uveliko pripremamo za zimsku. Nadamo se da će sve ići kako smo zamislili i da ćemo skijaše moći da obradujemo sa čak pet novih staza na Kopaoniku. U planu je oko 5 kilometara novih staza i to na omiljenim skijaškim lokacijam, a to su Krčmar, Duboka 1, Duboka 2, Pančić i Karaman greben.

Tokom leta radno vreme sadržaja na Kopaoniku biće od ponedeljka do četvrtka od 09 do 15 časova, a od petka do nedelje od 10 do 17 časova.