Gljivarska staza opisuje Kopaonik i njegove prirodne lepote na najbolji način. Obilazak najatraktivnijih destinacija NP Кopaonik, uz pratnju vodiča. Svakog dana posećuju se određeni predeli a prave se i jednodnevni izleti po dogovoru sa Vama kao i branje sezonskih šumskih plodova i sakupljanje lekovitog bilja.

Bliže informacije u upravoj zgradi NP Кopaonik na telefon: +381 (36) 5471 011 i 5471-229

Izleti se izvode po mestima predviđenim za te prilike. Od izletišta koja se uređuju značajnija su: Metođe, Кadijevac i Đorov most. Na ovim mestima se izletnicima pruža mogućnost za aktivan i pasivan odmor. U saradnji NP Кopaonik sa korisnicima NP Кopaonik dobijate brojne i interesantne ponude. U ovim ponudama možete uživati i doživeti nazaboravne trenutke, na ovoj planini, kojoj podjednako prijaju i leto i zima. Predivan je Kopaonik leti kao i zimi.

Predivna staza za rekreativce koji vole šetnju kroz prirodu i aktivan odmor na Kopaoniku. Doživite kopaonik na pravi način i dopustite da Vas očara njegova lepota prirodnog i životinjskog sveta.

Težina staze: Nije potrebno prethodno iskustvo za ovu stazu.

Uspon: 2150 metara.

Dužina: Staza je duga 4,6 kilometara.

Gljivarska staza čeka na Vas. Dođite da uživamo zajedno u lepoti Kopaonika. Dobrodošli na Kopaonik. Predivnu planinu koja svakog ostavi bez daha.