tur-kopaonikKopaonik iščekuje hiljade skijaša: Zimski sportski centar na Kopaoniku spremno dočekuje predstojeću turističku sezonu i danas dolazi grupa od 600 gostiju, a u prvoj nedelji decembra očekuje se dolazak još 15.000, izjavio je direktor “MK mauntin rizorta” Nikola Avram.

Tako velika “navala” turista na Kopaoniku je svojevrsni rekord u proteklih pet godina, kao i početak skijaške sezone u novembru, a ne u decembru, rekao je Avram na promociji “Ski opening Kopaonik”, koji se održava od 5. do 8. decembra.

Zamoljen da objasni šta je razlog tako velikog interesovanja, Avram je odgovorio da je napravljen dobar tim između Javnog preduzeća “Skijališta Srbije”, “MK mauntin rizorta” i svih ostalih hotela na Kopaoniku, tako da je stvorena pozitivna energija na jednom mestu i dobar marketing koji su ljudi prepoznali, a naravno i vremenske prilike su bile na njihovoj strani.

Avram je rekao da svi skijaški centri u Srbiji i Republici Srpskoj treba da udruže svoje ponude pogotovo prema stranim turistima, zato što mnogi žele da provedu, recimo tri dana na Kopaoniku, četiri na Jahorini ili Staroj planini i Zlatiboru, jer bi takvi turistički aranžmani mogli mnogo lakše da se prodaju i svim skijaškim centrima bi bilo dobro.

Prema njegovim rečima, Srbija je postala skijaška nacija, jer ima tri planine sa skijaškim centrima: Kopaonik, Staru planinu i Zlatibor, a mnoge zemlje u Evropi nemaju ni jedan.

Vršilac dužnosti direktora “Skijališta Srbije” Dejan Ljevnaić rekao je da je zimski skijaški centar na Kopaoniku spreman za sezonu i već je otvorena sezona zahvaljujući sistemima za osnežavanje staža, koje su pripremane nekoliko dana, tako da su skijaši danas već skijali na planini.

Ski centar Kopaonik je trenutno najsavremeniji centar u regionu, sa najboljom opremom i baš zato se startovalo ranije, jer se očekuje najbolja sezona u istoriji “Skijališta Srbije”, naglasio je Ljevnaić.

Što se tiče cenovne politike, Ljevnaić je rekao da se ona nije bitnije menjala u odnosu na prošlu zimu, tako da su cene ski-paseva povećane do pet odsto, u skladu sa rastom inflacije i najavio da je u cilju promocije sporta kod mladih, za decu snižen sezonski ski-pas za 30 odsto.

“Skijališta Srbije” su potpisala i ugovor sa Udruženjem ski centara Slovenije, prema kome skijaši koji kupe ski-pas u Srbiji, imaju tri dana besplatni ski-pas u osam ski centara Slovenije, kazao je Ljevnaić.

Novina je i što su “Skijališta Srbije” potpisala ugovor sa Urgentnim centrom Kliničkog centra Srbije, čiji će lekari brinuti o zdravlju i bezbednosti skijaša, zajedno sa Gorskom službom spasavanja, pripadnicima Žandarmerije i policije.

Izvor: B92