Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, prisustvovala je danas potpisivanju ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji i izgradnji kanalizacione mreže u turističkom kompleksu Suvo Rudište u opštini Raška na Кopaoniku.

Ugovor sa izvođačima radova potpisao je Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja u Vladi Republike Srbije.

Investicijom vrednom 170 miliona dinara počinje rešavanje problema nedostajuće kanalizacione mreže u ovom značajnom turističkom kompleksu. Кao i za niz kapitalnih zelenih projekata, sredstva za realizaciju ovog izuzetno važnog projekata obezbedila je Vlada Republike Srbije preko Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva za javna ulaganja.
Ugovorom je definisano da radovi budu završeni u roku od 730 kalendarskih dana od trenutka uvođenja u posao. Pored iskoraka ka unapređenju standarda u zaštiti životne sredine, investicija je značajna i za kvalitetniji život stanovnika opštine Raška, kao i za očuvanje prirodnih resursa – rekla je Vujović, podsećajući da će u narednom periodu biti uloženo 200 miliona evra širom Srbije za izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Nenad Popović, predsednik Opštine Raška.

Izvor i foto: https://www.ekologija.gov.rs/