12042718_1135727189790807_4354337389319380218_n

Dana 17.09.2015 godine u Raški slavio se Dan opštine Raška. Obeležavanje Dana opštine počelo je liturgijom u Crkvi svetog arhangela Gavrila. Predsednik opštine, članovi Opštinskog veća i direktori javnih preduzeća posetili su škole u kojima su povodom Dana opštine održane prigodne priredbe. Na gradskom trgu tokom čitavog dana odvijao se program u kome su učestvovala udruženja građana, sportski klubovi, TSO, Centar za kulturu “Gradac” i lokalni bendovi.

”Od ideje da Raška postane savremena turistička opština, sa razvijenom privredom i poljoprivredom, modernim institucijama i očuvanim ljudskim resursima nećemo odustati. Siguran sam da ostvareni rezultati pokazuju da smo na dobrom putu i da ćemo zahvaljujući znanju, entuzijazmu I energiji mladih ljudi, pre svega onih koji vole svoj grad i koji su svoju budućnost i budućnost svojih porodica vezali za Rašku, uspeti da ostvarimo većinu planova. Najveće bogatstvo opštine raška su ljudi. Oni sa vizijom. postojani i odlučni. Oni koji ne odustaju kada je najteže. Jedan od njih je I Bojan Premović, dobitnik “RAŠKE POVELjE”. Čestitam mu na postignutim rezultatima i želim mu puno uspeha u daljem radu.”

Ovim rečima predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić, završio je svoje obraćanje gostima na Svečanoj akademiji upriličenoj povodom 17.septembra, Dana opštine Raška. U prepunoj sali Doma kulture predsednik opštine je podneo izveštaj o radu lokalne samouprave u proteklom periodu, nakon čega je vlasniku mlekare “Milkop” I hotela “MIlmari”, Bojanu Premoviću, uručio novoustanovljeno priznanje “Raška povelja”. Bojan Premović je jedan od naših najuspešnijih privrednika, a priznanje mu je dodeljeno za trajnu afirmaciju opštine Raška, izuzetne rezultate u oblasti privrede, unapređenje poslovnog okruženja I zapošljavanje velikog broja ljudi.

baner_vesti_cardaci
Obeležavanju Dana opštine Raška prisustvovao je direktor Kineske razvojne banke za Balkan I Srbiju gospodin Vang Jašeng, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić, direktor Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, kao I brojne druge zvanice.