Za organizovanje venčanja iz snova potrebni su meseci i meseci planiranja, neprospavanih noći i izgubljenih živaca, ali onog trenutka kada se izgovori sudbonosno da, sve ovo prethodno postaju slatke muke, kojih se rado sećamo. Osim toga, nakon rezervisanja termina i sale za venčanje, odabira venčanice i odela, dekoracije i muzike, važno je doneti odluku kuda otići na medeni mesec. 

 

Prvo putovanje novopečenih mladenaca nakon ulaska u bračne vode predstavlja jedno od najlepših putovanja koje se pamti celog života. Zato je važno da i ono bude posebno osmišljeno i do detalja isplanirano, na nekoj interesantnoj lokaciji. To ne mora da bude neka prekookeansa, egzotična destinacija, naprotiv! 

Ukoliko vam je organizovanje celog venčanja oduzelo mnogo energije i želite da provedete medeni mesec u Srbiji, postoji veliki broj mesta koje nude sjajne mogućnosti za parove, a destinacija koja se najviše ističe na ovim prostorima svakako je Kopaonik. U nastavku pogledajte kakve sve atrakcije i aktivnosti nudi najpopularnija srpska planina svim svojim posetiocima, pa i mladencima. 

Romantičan odmor u spa centrima

Svi oni mladenci koji žele da svoj medeni mesec provedu hedonistički – uživajući, opuštajući se i maksimalno relaksirati, Kopaonik nudi široki spektar mogućnosti. Osim svežeg planinskog vazduha, spa centri na Kopaoniku svojim posetiocima pružaju usluge masaže, kozmetičkih tretmana, sauna, mirisnih kupki u đakuzijima…

Pored hotela sa spa centrima, u blizini ove planine se nalazi još jedno mesto čiju ponudu definitivno treba iskoristiti ukoliko se nađete u blizini. U pitanju je Jošanička banja, koja se nalazi u samom podnožju Kopaonika, na ulazu u Nacionalni park Kopaonik.

Jošanička banja ima akva park, bazene, đakuzi, prirodno jezero sa termalnom vodom, a dobro je uređena i u pogledu zabave, s obzirom na to da se tamo nalazi i mnoštvo kafića. Lekovite vode u Jošaničkoj banji imaju dobar uticaj na zdravlje, pa osim dobre zabave, relaksacije i opuštanja, sa medenog meseca se možete vratiti i zdraviji nego što ste bili. 

Aktivan medeni mesec za avanturističke parove

Svi oni avanturistički nastrojeni parovi, koji svoj medeni mesec zamišljaju kao pravo uzbuđenje sa mnoštvom adrenalinskog sadržaja, treba da izaberu Kopaonik. Ovde možete pronaći mnoštvo opcija za aktivan odmor koji se pamti, a nema sumnje da ćete se Kopaoniku uvek rado vraćati. 

 

Ponuda adrenalinskih sportova je vrhunska, pa nema boljeg rešenja nego da se zajedno sa svojom polovinom upustite u nove, uzbudljive avanture. Kao i na svakoj planini, vožnja snoubordova i skijanje su izuzetno popularni tokom zimskih meseci, ali Kopaonik zabavu diže na novi nivo, pa tako osim toga posetioci mogu da uživaju i u raftingu, paraglajdingu, planinskom biciklizmu, zip line-u, tjubingu, bobu na šinama itd. 

Manje ekstremno, ali ne i manje zadovoljavajuće jeste mogućnost bavljenja streličarstvom kao i jahanja konja. Uživajte u zabavnim trenucima, baveći se ne tako uobičajenim aktivnostima u najlepšem društvu.

Uživanje na visini među oblacima

Nakon venčanja, sigurno je da su mladenci u svojim glavama i emocijama “među oblacima”, ali na Kopaoniku svi oni imaju mogućnost da se i fizički vinu među oblake i uživaju u romantičnom razgledanju panorame Kopaonika sa visine.

Ukoliko su ekstremne varijante poput zip line-a i paraglajdinga previše za vas i ne želite da se upuštate u takvu adrenalinsku varijantu, onda je pravo rešenje da odaberete nešto opušteniju verziju. 

U pitanju je vožnja žičarom gde se možete udobno smestiti i uživati u prekrasnom pogledu na najpopularniju srpsku planinu, u njenom zelenilu i čistom planinskom vazduhu. Kopaonik se mora iskusiti sa tla, ali se njegove čari u potpunosti mogu sagledati samo iz vazduha. 

Šetnje prirodom i uživanje u okruženju

Odlazak sa voljenom osobom na medeni mesec, daleko od civilizacije i gradske gužve i buke, ali i zagađenja dobija na značenju tek kada se u potpunosti upoznate sa velelepnom prirodom Kopaonika i njegove okoline.

Šetnje, džogiranje, planinarenje ili skijanje ovde predstavljaju pravo zadovoljstvo, jer osim bavljenja fizičkom aktivnošću, vizuelno možete  maksimalno uživati u svemu onome što ovaj planinski dragulj krije. 

Sve ono najlepše od planinske prirode možete videti u Nacionalnom parku Kopaonik. To je zaštićena zona sa bogatom florom i faunom, ovde možete pronaći na stotine vrsta biljki, ali i životinja, kao i impresivne geomorfološke spomenike.

Prava zimska idila na poznatoj planini

Kopaonik je planina koja živi tokom čitave godine. Bilo da je leto ili zima, Kopaonik svojim posetiocima nudi veliki broj varijanti i mogućnosti za uživanje i otkrivanje svih onih lepota koje se ovde nalaze. Ipak, s obzirom na to da je reč o planini koja ima najbolje uređene ski staze u regionu, prava romantična zimska idila na Kopaoniku je ono što parovi treba da iskuse. 

Avanture na snegu, a onda sjajna hrana u najboljim restoranima, pa topli napici pored kamina tokom večeri – magični scenario koji je idealan za sve novopečene mladence i parove koji žele na najbolji mogući način da uživaju na putovanju u svojoj ljubavi. 

Medeni mesec treba da bude najlepše putovanje na koje ćete otići i kao takvo trebalo bi da predstavlja savršeni početak zajedničkog, bračnog života. S obzirom na to da je medeni mesec samo jedanput, parovima je bitno da to bude na nekoj destinaciji koja može da zadovolji sve njihove afinitete, a nema sumnje da je Kopaonik jedna od njih.